Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.03
2021
Les urgències del país són les urgències dels joves

Aquest dimarts 30 de març, Junts per Catalunya ha fet fracassar la investidura del candidat republicà a la presidència, Pere Aragonès, en segona volta. Davant d'aquest fet, les Joventuts d'Esquerra Republicana volem expressar la nostra total preocupació perquè implica l'ajornament de la formació d'un nou govern liderat per l'esquerra independentista.

Davant l'emergència de les crisis que vivim el jovent, de naturalesa sanitària i econòmica, però també emocional i repressiva, és incomprensible que es freni un acord de govern necessari per al país i pels joves que lluitarà per frenar l'atur juvenil, revertir la precarietat, protegir el dret a l'habitatge i avançar cap a la independència.

El Jovent Republicà encoratgem Junts per Catalunya a assumir amb responsabilitat, i com més aviat millor, el resultat que s'ha produït en aquestes eleccions i que també s'ha anat demostrant en els darrers cicles electorals. La unitat d'acció i les grans aliances, com sempre hem defensat, són bones per fer-nos més forts i davant d'un Estat espanyol que nega la democràcia. Sabem que som capaços d'arribar a acords, ho hem sabut fer amb anterioritat i amb aspectes molt diversos. Un exemple recent n'és la unitat mostrada en la defensa de l'amnistia com a eina política per posar fi a la repressió.

En aquest sentit, les Joventuts d'Esquerra Republicana volem posar en relleu l'acord formalitzat entre la CUP i ERC, que posa les bases d'unes polítiques socials i transformadores imprescindibles per donar resposta a les desigualtats provocades pel sistema econòmic i l'opressió de l'Estat espanyol. Aquest acord plasma les majories d'esquerres en el si de l'independentisme i també en el conjunt societat catalana, perquè posa el focus en les necessitats de la majoria i no en els privilegis d'uns pocs.

El Jovent Republicà fem una crida als agents polítics i socials del país per fer possible la formació d'una Generalitat republicana que treballi per les urgències del país i les urgències dels joves. Perquè qui demori sense sentit el progrés social i l'estratègia d'alliberament nacional haurà d'explicar-se molt bé al conjunt del país.

Fem possible una Generalitat republicana que treballi per les urgències del país i les urgències dels joves Fem possible una Generalitat republicana que treballi per les urgències del país i les urgències dels joves