Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.04
2024
Mar Besses: “El jovent diem prou a ser una sucursal de l’Estat espanyol i a retorns miraculosos. Volem governar-nos sense renúncies i amb veu pròpia”.

Aquesta tarda, la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat ha acollit l’acte de precampanya del Jovent Republicà per a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. La jornada ha comptat amb Mar Besses, cap de llista del Jovent Republicà; Raquel Sans, portaveu i candidata d’Esquerra Republicana; Pau Morales, diputat del Jovent Republicà; i Rut Ribas, directora general de Joventut. 

Mar Besses, cap de llista del Jovent Republicà, ha assegurat que “aquestes eleccions van de prioritzar el país o el partit”, i ha reivindicat que “nosaltres hem triat prioritzar el país perquè hem decidit dir prou a mirar al futur sense esperança, i per això som aquí, perquè hem decidit fer-ho possible”. 

La número 10 a la llista d’ERC per Barcelona, ha alertat que, després d’aquestes eleccions, poden governar “aquells que són incapaços que els trens vagin a l’hora, els que abandonen a la gent per interessos partidistes o els que volen que el país i el jovent mantinguem l’aposta per l’esperança republicana”. Besses, actual regidora a l’Ajuntament de Sant Joan Despí, ha posat el focus en la necessitat de “dir prou” davant de la possibilitat de “ser una sucursal d’Espanya o dels retorns miraculosos” i “dir sí al futur republicà”.

Tot seguit, Pau Morales, diputat del Jovent Republicà, i Rut Ribas, directora general de Joventut, han fet un repàs de les principals victòries aconseguides al llarg d’aquesta legislatura en matèria de joventut. L’ampliació de la T-Jove fins als 30 anys i a un preu únic sense zones, la rebaixa de les taxes universitàries, la regulació del preu dels lloguers i la construcció de 2.000 habitatges públics, l’aprovació de la Llei de foment de l’associacionisme, així com l’aposta per la llengua i la cultura catalanes, han estat algunes de les fites que s’han reivindicat. 

En el seu torn, Raquel Sans, portaveu i candidata d’Esquerra Republicana, ha avisat que “tenim el repte de lluitar contra l’abstenció i contra el mantra del tots són iguals”. Tanmateix, Sans ha fet referència al “mal anomenat” Govern dels millors: “Són aquells que van retallar-ho tot, deixant els serveis públics al mínim en l’àmbit educatiu, sanitari i als mitjans públics”. “Mentre es retallaven els serveis públics es va reduir l’impost de successions”, ha denunciat. 

L’acte ha comptat amb la participació de la resta de candidats de l’organització juvenil a les eleccions catalanes, que han aprofitat per posar sobre la taula algunes de les propostes del seu programa electoral en els diferents àmbits com la llengua, la cultura, la mobilitat o l’educació. 

Acte de precampanya Acte de precampanya "Fer-ho possible" a Sant Feliu de Llobregat

ARTICLES RELACIONATS