Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.04
2016
Prou precarietat!

Un cop més arriba l'1 de maig, el dia internacional del poble treballador. Un dia internacional que celebrarem després de gairebé una dècada de crisi econòmica, que més enllà de les nostres feines s'ha emportat per endavant les nostres condicions laborals i les esperances d'un futur millor. Des d'aleshores hem vist com s'han impulsat dues reformes laborals que han anat abaratint el nostre acomiadament i dificultant que els joves poguéssim accedir al mercat laboral amb unes condicions dignes.

Tot i així, la situació és molt més greu. Més enllà de l'encara altíssim atur juvenil, el problema és que malgrat tenir feina, la majoria de joves estan sotmesos a unes condicions indignes, amb sous pírrics, condicions dolentes i temporalitat altíssima. Avui, l'exclusió no només ve per no tenir feina, cada cop més veiem com gent activa laboralment parlant està en risc de pobresa.

Per això, els joves hem de sortir al carrer amb un crit clar i ferm contra la precarietat, i amb la necessitat de construir un futur diferent al viscut fins ara a l'estat espanyol, construint un país lliure d'esclavatge laboral, de temporalitat i precarietat, fent del treball un dret i avançant perquè el futur sigui més esperançador que el present obstinat que els joves tenim per davant.

Des de les JERC animem a tot el jovent a participar del conjunt d'actes programats per aquest diumenge.


ACTE POLÍTIC
Barcelona. Plaça Goya, 10.15h
Ofrena floral a Francesc Layret i parlaments de Júlia Solà (JERC), Alfred Bosch (ERC Barcelona) i Nöel Climent (Fórum Sindical).

MANIFESTACIONS
Alacant. IES Jorge Juan, 11.30 h.
Barcelona. Plaça Urquinaona 11.30h, punt de trobada Pau Claris / Ronda Sant Pere.
Castelló. Carrer Sant Lluís, 11.30 h.
Elx. Plaça Barcelona, 11 h.
Girona. Plaça de la Independència, 12 h.
Igualada. Estació Vella, 17.30h.
Lleida. Plaça del Treball, 12 h.
Palma. Plaça de la Porta Pintada, 12 h.
Tarragona. Plaça Imperial Tàrraco, 12 h.
Tortosa. Plaça del Carrilet, 12 h.
València. Plaça de Sant Agustí, 11.30 h.

Imatge per l'1 de maig de 2016 Imatge per l'1 de maig de 2016

ARTICLES RELACIONATS