Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

25.04
2020
Recordar-se’n: un 25 d’abril a casa

Com que la rutina domèstica imposada per la crisi sanitària ha vist limitats els espais personals d’oci, a part del consum cultural, i el contacte a distància, una de les poques vies d’esbarjo que ens queden és recordar coses.

Recordem quan podíem sortir a manifestar-nos per mil i un motius. Ara recordem també la importància del sistema públic, quan hi ha professionals de la sanitat amb l’aigua al coll, un ensenyament que funciona a entrebancs, o ajudes que no arriben. Cuinem més i millor que mai, però recordem que tenim un sector primari agonitzant. Pensem en les víctimes confinades amb els seus agressors i recordem que el masclisme mata. Tenim present que menors i joves no emancipats del col·lectiu LGBTI+ han de fingir ser qui no són perquè només es poden expressar lliurement fora de casa.

I recordem que si disposàrem dels nostres propis recursos, si tinguérem les competències en la gestió dels serveis públics, infraestructures i planificació econòmica d’acord amb les necessitats del País Valencià… en definitiva, recordem que si fórem una república, tot i que segurament encara tindríem raons per a manifestar-nos, com a mínim el nostre malestar hauria de passar per menys intermediaris.

Si fórem una república, com a mínim el nostre malestar hauria de passar per menys intermediaris
  • Miquel Iruela
  • Portaveu del Jovent Republicà del País Valencià
  • 01/09/1992 Benicarló
  • t: @miqueliruela