Després de les recents mesures que han pres alguns dels bancs més importants del nostre país amb l'arribada de la República, ha arribat el moment de reaccionar.  La Banca Ètica intenta obrir-se pas des de fa anys, pèrò, que és? 

El darrer dia 21 de novembre, les JERC d’El Poblet-Sagrada Família vam organitzar una xerrada sobre models alternatius de banca i finances al bar Mos Art. En Sergi Salavert, de l’associació FETS (Finançament Ètic i Solidari) ens va explicar què és la banca ètica i per què és una alternativa als models de banca convencional amb ànim de lucre, il·lustrant-ho amb exemples de diferents entitats que operen al nostre país i explicant les diferències de model entre elles.  Per la seva banda l’Audrey Esnault del Centre Delàs d’estudis per la pau, ens va explicar la campanya que estan duent a…

Comparteix: Seguir llegint...

L'obsolecència programada és la planificació de la fi de la vida útil d'un producte o servei de manera que aquest es torni obsolet o inservible al cap d'un període calculat per endavant pel fabricant o empresa de serveis, durant la fase de disseny del producte o servei. L'obsolescència programada s'utilitza en productes molt variats i, per a la indústria, estimula positivament la demanda en animar els consumidors a comprar de forma artificialment accelerada nous productes.

L'objectiu de l'obsolescència planificada és el lucre econòmic immediat, de manera que la cura i respecte de l'aire, aigua, medi ambient i per tant el ser humà, passa a un segon pla de prioritats.Cada producte que es torna obsolet, suposa contaminació. És un evident problema de l'actual sistema de producció i econòmic: no s'ajusta en absolut a l'harmonia i equilibri de la natura. A més a més, l'obsolescència programada forma part de la lògica neoliberal, en primar l'interès de les empreses al bé col·lectiu, alhora que és una peça clau en l'engranatge del capitalisme, en tant que permet d'augmentar el…

Comparteix: Seguir llegint...

El passat dilluns 25 vam realitzar una xerrada formativa sobre les relacions afectives a les entitats, per entendre millor com aquestes influeixen en les dinàmiques assembleàries i el treball en equip. La dinamització de la jornada va córrer a càrrec de Marta Bolinches, membre de l'Observatori per la Igualtat de la UAB, i Josep Solé, activista veïnal.

La formació va tenir lloc a l'Espai 210, al barri d'El Poblet, i va començar amb una lectura de textos que introduïen la qüestió que es tractaria durant tota la xerrada. La lectura, malgrat ser un text dens, va ser força dinàmica i va permetre començar a entrar en matèria, intercanviar punts de vista i resoldre dubtes. Tot seguit, vam començar a veure el vídeo VideoLove, i, un cop acabat, vam entrar plenament al tema. Les primeres reflexions de Marta Bolinches, sobre els orígens de les desigualtats i com es reflecteixen en les nostres relacions afectives, combinades amb les experiències…

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

El passat cap de setmana vam celebrar la nostra ERF a L'Esquirol, Osona.

El passat cap de setmana vam celebrar la nostra ERF a Can Masover, a la localitat de L'Esquirol. Més de 60 joves de la capital vam pujar a Osona per formar-nos sobre diferents temes, com el republicanisme, les polítiques juvenils a la ciutat i al país, experiències municipals sobre temes d'acció social, polítiques publiques de gènere... Vam comptar amb la presència de l'Alcaldessa de Montgat, el portaveu del Grup Municipal d'ERC a Sabadell, la cap de relacions institucionals de la Conselleria de Salut i també de la nostra companya de la Federació de Barcelona Pilar Vallugera, exregidora a l'Ajuntament.

Comparteix: Seguir llegint...

El proper dissabte el Jovent Republicà de Barcelona celebrem les nostres jornades municipalistes, amb taules de debat sobre diferents problemàtiques de la ciutat.

Serà aquest dissabte 24 de novembre des de les 9 del matí fins a les 19 del vespre a la Farinera del Clot. 

Comparteix: Seguir llegint...

Avui divendres 9 de novembre es celebrarà a les 20h un col·loqui per part d'Hazte Oir sobre el suposat adoctrinament a les aules quant a marxisme, feminisme i el col·lectiu LGTBI+. Aquesta associació, malauradament, ben coneguda pels seus missatges i la seva campanya trànsfoba, pretenen dir impunement mentides i fal·làcies masclistes i LGTBIfòbiques.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Barcelona rebutgem la seva presència i activitat a la ciutat de Barcelona perquè creiem que aquest discurs intolerant és inacceptable en el segle XXI, ja que fomenta l'odi i la discriminació, a més que atempta contra les llibertats sexuals i la igualtat de gènere.   Cal afegir que aquest acte va en contra la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.…

Comparteix: Seguir llegint...