< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

31.07
2020
El Jovent Republicà Lleida inicia una campanya en defensa de la pagesia i dels temporers reivindicant una #FruitaDigna

Reivindiquen un nou model agrari, lluny de les dinàmiques del capitalisme, que garanteixi unes condicions justes per la classe treballadora

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Lleida han presentat, avui 31 de juliol, una campanya per assenyalar els culpables de la misèria de la classe treballadora i per posar llum i taquígrafs a l’Horta de Lleida, moltes vegades desconeguda del jovent de la ciutat. Exigeixen, a més, que les administracions posin fre a les dinàmiques d’abandonament de terres de la ciutat i garanteixi un relleu generacional pel jovent.

El portaveu del Jovent Republicà Lleida, Francesc Eritja, ha esbossat les línies principals de la campanya, que apuntalarà 5 problemàtiques latents: el desconeixement de l’Horta de Lleida per part del jovent, preus de producció per sota dels preus de venda, condiciona laborals i habitacionals pèssimes, manca de relleu generacional i sostre de vidre.

La Clàudia Lara i l’Oriol Martínez, secretaris d’ecologisme del Jovent Republicà Ponent i Lleida -respectivament-, han explicat també els objectius estratègics de campanya i les accions tàctiques que es duran a terme en aquesta campanya. En altres es plantegen la presentació d’una moció a la Paeria, al Consell Comarcal del Segrià, i també infografies per xarxes socials, taules obertes, formacions en línia i també accions d’agitació contra els sectors que precaritzen a la classe treballadora: pagesos i temporers.

La roda de premsa de presentació de la campanya “Jove, lluita per una #FruitaDigna!” s’ha pogut seguir en directe a través del directe d’Instagram del Jovent Republicà Lleida (@joventlleida) i ha comptat amb la presència de més d’una desena de militants de l’organització.

Aquí podeu recuperar el manifest de la campanya: https://joventrepublica.cat/url/195381

Jove, lluita per una fruita digna! Jove, lluita per una fruita digna!

ARTICLES RELACIONATS