< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.03
2023
Oriol Olmo, cap de llista del Jovent Republicà a les Eleccions Municipals 2023

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Lleida han presentat avui 3 de març a la tarda, el cap de llista de la formació jove a les Eleccions Municipals del 2023 a la ciutat de Lleida, Oriol Olmo i la resta de militants del Jovent Republicà que formaran part de la llista d’Esquerra Republicana.

Clàudia Lara, Marc Martínez, Júlia Ribes i Francesc Eritja també formaran part de la llista d’Esquerra Republicana a proposta del Jovent Republicà Lleida. Tots els candidats van ser elegits el passat 27 de gener en un congrés local extraordinari per unanimitat.

El cap de llista, Oriol Olmo, ha contextualitzat l’època que ens ha tocat viure al jovent de la ciutat. La manca d’emancipació, la precarització del treball, la manca d’oportunitats per arrelar-se a Lleida i la tocada salut mental dels joves són les principals problemàtiques que Olmo ha volgut posar de manifest com a principals reptes que té el jovent de la ciutat. El cap de llista ha expressat que les i els joves de Lleida mereixen ser escoltats a la Paeria, i ha advertit els partits del Règim no han estat mai -i tampoc ara- a l’alçada de les inquietuds i anhels del jovent. Ha constatat que només amb Esquerra Republicana i amb Miquel Pueyo com a Paer en cap es podrà seguir fent de Lleida una ciutat on els joves puguin seguir acumulant victòries i oportunitats.

La segona candidata, Clàudia Lara, ha anunciat que la formació juvenil iniciarà el procés de redacció de programa electoral. Aquest procés, afirma Lara, pretén ser un diàleg participatiu amb les entitats juvenils de la ciutat per tal de poder esdevenir l’altaveu de les reivindicacions juvenils a la Paeria. Lara també ha anunciat el hashtag que s’utilitzarà en aquesta fase de precampanya: “El jovent, hi #TenimMoltADir”.

La presentació dels candidats i candidates del Jovent Republicà Lleida ha comptat amb la participació del Paer en cap i cap de llista d’Esquerra Republicana, Miquel Pueyo, que ha posat en valor les polítiques de jovent dutes a terme per l’actual Govern. En aquest sentit, ha destacat la posada en marxa del Carnet Jove municipal, d’acord amb l’Agència Catalana de la Joventut, i l’impuls a la masoveria urbana -amb l’Associació Obrint Portes-. Pueyo també ha reivindicat que el joves van fer possible el canvi el 2019 i ara els ha tornat a encoratjar a mobilitzar-se per aconseguir que el canvi continuï i no es torni a una època fosca pels joves lleidatans

Roda de premsa de presentació de la llista Roda de premsa de presentació de la llista

ARTICLES RELACIONATS