< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.03
2018
Performance en motiu del 8 de març, dia de la dona treballadora

Les Joventuts d’Esquerra Republicana a la ciutat de Lleida han realitzat, aquest divendres 9 de març a dos quarts de set de la tarda, una performance a la plaça de la Catedral de Lleida, en motiu del 8 de març, dia de la dona treballadora.

Diferents militants, com ara l'Anna Ruiz i la Júlia Ribes, han interpretat una actuació emulant casos de violència masclista verbal que sofreixen les dones en múltiples ocasions a la seva vida quotidiana, donant entendre així que no només és masclisme la violència física.

A més, per acabar, Núria Guàrdia, militant de les JERC-Lleida, ha llegit un manifest genèric de les Joventuts d’Esquerra Republicana en motiu del 8 març. Han afirmat que també és violència de gènere totes aquelles conductes i/o comentaris sexistes que pateixen les dones, i han afirmat que cal seguir lluitant, dia a dia, per a que s’eradiqui el masclisme de la nostra societat.

Aquest acte, que ha tingut l’assistència de més d'una desena de persones, s’emmarca dins de tot el programa d’activitats que la Secció Local de Lleida de les Joventuts d’Esquerra Republicana han estat organitzant en el marc d’actuacions pel 8 de març, com ara un cinefòrum, una formació-debat sobre els orígens del feminisme, i també un sopar popular i encartellada.

En addició, les JERC-Lleida han participat activament les grans accions que ha protagonitzat Marea Lila, l’entitat feminista unitària que ha organitzat la vaga general feminista del 8 de març, donat que les Joventuts d’Esquerra Republicana hi formen part.

D’aquesta manera, les JERC-Lleida tornen a sortir als carrers per visualitzar el masclisme, encara molt viu a les nostres vides, en un acte mediàtic i vistós, que ha tingut la complicitat de molts dels assistents i vianants de l’Eix Comercial.

Performance a la plaça de la Catedral de Lleida Performance a la plaça de la Catedral de Lleida

ARTICLES RELACIONATS