< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.03
2021
Dia de les Illes Balears 2021. Davant la seva indiferència, independència!

Com cada primer de març, les Joventuts d'Esquerra Republicana de les Illes Balears i Pitiüses mostram la nostra disconformitat a la celebració del Dia de les Illes Balears, una jornada que beu d'una construcció jurídica artificial, reivindicativa d'un sentiment de balearitat pràcticament inexistent entre la població.

No legitimam el Dia de les Illes Balears. En canvi, reivindicam les diades d'autoafirmació que celebren cada illa: el 17 de gener a Menorca, el 4 d'agost a Formentera, el 8 d'agost a Eivissa i el 31 de desembre a Mallorca. Perquè així és com entenem que s'ha de construir la governança d'aquestes illes, des del reconeixement i respecte mutu, respectant la lliure determinació de cada poble.

El Dia de les Illes Balears no tenim res a celebrar perquè el Jovent Republicà de les Illes Balears i Pitiüses no acceptem el marc jurídic que ens imposa l’Estat espanyol, que legitima l'espoliació de la nostra terra i l'explotació de la seva gent. Perquè els nostres anhels com a pobles no hi caben dins dels seus esquemes.

Enguany, veient el menyspreu amb què l’Estat espanyol ens tracta, amb més motiu. I és que les Illes Balears som el territori en què la vacunació avança més lentament de tot l’Estat. La Comunitat Autònoma és la que menys vacunes ha rebut per 100.000 habitants (menys de 5000). Això, sumat a les pèssimes previsions d’inversions pressupostades per l’Estat en els seus Pressupostos Generals, ni tan sols pal·liades per l’extraordinària injecció de capital que suposaran els fons europeus, és una de les moltes demostracions de la indiferència que els genera aquesta terra.

Davant la seva indiferència, nosaltres hem de respondre amb més sobirania, més justícia social i més transició ecològica.

Per una Menorca, Formentera, Eivissa i Mallorca, lliures i sobiranes!

Dia de les Illes Balears 2021. Davant la seva indiferència, independència! Dia de les Illes Balears 2021. Davant la seva indiferència, independència!

ARTICLES RELACIONATS