< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

31.12
2020
Diada de Mallorca 2020. Hi tornarem i guanyarem!

Avui, 31 de desembre, celebram la Diada de Mallorca. Commemoram l’entrada de les tropes de Jaume I, el Conqueridor, a Madina Mayurqa tal dia com avui de 1229. Un any més, les Joventuts d’Esquerra Republicana ens sumam a la celebració d’aquesta important fita de la història del nostre país.

Enguany, a causa de la situació epidemiològica d'extrema gravetat originada per la pandèmia de la COVID-19, la majoria d'actes oficials han estat suspesos o s'han celebrat a porta tancada. Així doncs, no ha tingut lloc, almanco de manera oficial, la tradicional ofrena floral a l'estàtua del Rei en Jaume ni la manifestació unitària de dia 30.

La Diada sempre és un dia especial i ens hauria agradat poder celebrar-la com correspon. Tanmateix, el país i la nació es fan tot l'any i no només un dia. Els Països Catalans es vertebren amb accions quotidianes i senzilles, com l'ús de la nostra llengua comuna o la consciència nacional i de classe, i amb una acció política valenta i desacomplexada, com l'aprofundiment en l'autogovern del nostre país i dels vincles que ens uneixen. Ara per ara, manquen esforços en ambdues direccions. El nostre compromís com a organització és contribuir-hi. La manera més fàcil per tal d'assolir-ho és organitzar-se i fer-ho possible.

Avui feim present, també, la repressió a la dissidència política a l'Estat espanyol. Recordam als milers de represaliats per la causa general contra l'independentisme català, especialment els presos polítics i exiliats per qui exigim la seva llibertat i el seu retorn. Ara, més que mai, independència, socialisme, amnistia i autodeterminació!

Hi tornarem i guanyarem!

Bona Diada de Mallorca. Salut i República!

Diada de Mallorca 2020. Hi tornarem i guanyarem! Diada de Mallorca 2020. Hi tornarem i guanyarem!

ARTICLES RELACIONATS