Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.04
2011
Les prioritats de les JERC: la convocatòria d’un referèndum vinculant i la lluita contra les retallades socials


Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han celebrat aquest cap de setmana la primera reunió de la nova Direcció Nacional escollida en el darrer congrés de l’organització juvenil celebrat el passat mes de març a Terrassa. En aquesta reunió els joves republicans han falcat les línies de treball que marcaran l’acció política els propers mesos.


La valoració del procés de consultes sobre la independència que s’han celebrat durant un any i mig al Principat de Catalunya ha centrat bona part de la reunió. Les JERC s’han mostrat molt satisfetes de les més de 500 consultes que han mobilitzat a gairebé 900.000 ciutadans, i han anunciat una campanya de pressió perquè aquest moviment cívic trobi una resposta a les seves reivindicacions amb la convocatòria d’un referèndum oficial i vinculant sobre la independència.
 

L’altre gran punt a l’ordre del dia han estat les retallades socials que està impulsant al Principat de Catalunya el nou govern de Convergència i Unió (CiU). El jovent republicà ha instat a tot el jovent a mobilitzar-se i no quedar-se a casa, així com han anunciat una campanya contundent contra les retallades del nou govern i en defensa de les polítiques socials que permetin l’emancipació del jovent.
 
Aquestes dues qüestions s’afegeixen a la llista de prioritats de l’organització, que juntament amb les eleccions municipals i els comicis electorals al Parlament i Consells de les Illes Balears i a les Corts Valencianes, marcaran l’agenda política fins a l’estiu. Gerard Gómez del Moral, Portaveu Nacional de les JERC, ha mostrat el malestar del jovent amb el nou govern a la Generalitat que “en només 100 dies ha diluït les aspiracions nacionals del país i ha engegat un procés de desballestament de l’estat del benestar i les polítiques socials”. Gómez del Moral ha anunciat “l’inici d’una campanya implacable contra les mesures de dretes que posen en perill l’emancipació del jovent” així com ha advertit de “l’onada de governs de dretes que poden governar els Països Catalans a partir del maig, si al govern de CiU a Catalunya, s’hi suma un hipotètic govern del Partit Popular tant a les Illes Balears com al País Valencià”
 
Finalment la Direcció Nacional de les JERC ha mostrat el seu suport amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV) així com el ferm compromís de lluitar perquè la recepció de Televisió de Catalunya al País Valencià sigui un fet. En aquest sentit tots els membres de la Direcció han assistit en bloc a la manifestació convocada per ACPV a València.

110416-valencia-jerc.jpg 110416-valencia-jerc.jpg