Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

22.03
2014
Les JERC ens enllacem contra el transvasament

Les Joventuts d’Esquerra Republicana, juntament amb la Plataforma en Defensa de l’Ebre, hem enllaçat el pont de l’Estat i el pont de Roig de Tortosa amb una cadena humana de més de 400 persones per protestar contra el nou Pla de Conca que va aprovar el govern espanyol el passat 28 de febrer. Aquest projecte, aprovat sense comptar amb les demandes de la societat ebrenca, del Parlament de Catalunya i les recomanacions dels científics experts que recomanen un cabal de 9.000 hectòmetres cúbics per any, hipotecarà el futur del Delta i del territori.

“L’aprovació d’aquest Pla posa de manifest que pel govern espanyol, Catalunya i les Terres de l’Ebre no compten per a res”, ha declarat el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral que ha afegit que el "jovent plantarem cara al PP i no permetrem una retallada més al nostre territori i a les nostres vides". Al seu torn, el diputat d'Esquerra Republicana de les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha volgut deixar clar que "ens estem jugant més que l'aigua d'un riu, ens juguem la identitat del territori i la identitat del país".

Des de l’organització independentista volem denunciar l'actitud del govern espanyol que ignora les demandes catalanes així com també passa per damunt de les Directives de Brussel·les en matèria d’aigua, d’hàbitats i d’aus. Per això reclamem que els habitants dels Països Catalans puguin decidir el futur del riu, així com que s’escoltin les demandes d’un cabal ecològic just, que pugui garantir la supervivència de tota diversitat ecològica i mantenir l’hàbitat de les aus, els peixos i les espècies vegetals que habiten el delta.

Abans de l’acció, les JERC hem celebrat un dinar popular amb les intervencions de Joan Antoni Panisello, portaveu de la Plataforma en defensa de l’Ebre, Lluís Salvadó, diputat d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya i Gerard Gómez del Moral, portaveu de les JERC. El dinar ha acabat amb l’actuació musical de Pepet i Marieta. Les joventuts republicanes hem anunciat que aquest és el primer acte d’una campanya que han iniciat avui per aturar el transvasament i que seguirà el proper 30 de març, quan participaran de la manifestació que es celebrarà a Deltebre. 

Cadena contra els transvasament Cadena contra els transvasament