Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.10
2007
Les JERC denuncien el dia de la hispanitat que els Països Catalans són l'última colònia d'Espanya

BARCELONA, 12 d'octubre (EUROPA PRESS)

El líder de les joventuts d'ERC (JERC), Pere Aragonès, ha afirmat avui que la crema de fotos del president dels republicans, Josep-Lluís Carod-Rovira, "no és percebuda com una agressió", ja que es fa en un context de "llibertat d'expressió". "L'independentisme no té tan sacralitzats els seus símbols", ha assegurat.

En declaracions a Europa Press, Aragonès ha explicat que la crema de fotografies de Carod, que ha tingut lloc aquest migdia a Montjuïc, és un acte "de mal gust", i ha admès que no és una cosa que els "agradi".

BARCELONA, 12 d'octubre (EUROPA PRESS)

   El líder de les joventuts d'ERC (JERC), Pere Aragonès, ha afirmat avui que la crema de fotos del president dels republicans, Josep-Lluís Carod-Rovira, "no és percebuda com una agressió", ja que es fa en un context de "llibertat d'expressió". "L'independentisme no té tan sacralitzats els seus símbols", ha assegurat.

   En declaracions a Europa Press, Aragonès ha explicat que la crema de fotografies de Carod, que ha tingut lloc aquest migdia a Montjuïc, és un acte "de mal gust", i ha admès que no és una cosa que els "agradi". Tot i això, ha opinat que la "llibertat d'expressió té dos vessants", i que les JERC defensen el dret de "qui crema fotos de Carod i banderes estelades".

   Sobre les esbroncades al president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la desfilada de la Hispanitat, Aragonès ha considerat que "sembla que l'esquerra espanyola vulgui entrar a combatre amb el PP", que ha assegurat que està fent "una campanya nacionalista molt dura per a les generals".

   Així, ha assegurat que l'assistència de Zapatero a la desfilada ha contribuït a "allunyar el concepte d'Espanya dels catalans". "El model d'Estat que patim no respon als interessos dels catalans", va opinar.

UNES 50 BOTIFARRADES CONTRA LA HISPANITAT

  Les JERC han celebrat avui més de 50 botifarrades a Catalunya contra el Dia de la Hispanitat, que s'han completat amb concerts i discursos d'alguns dels militants republicans. "'Fer la botifarra' és riure's d'alguna cosa d'una manera humorística", ha explicat sobre la intenció d'aquests actes "reivindicatius".

   Aragonès ha explicat que "un dels temes que més s'ha tractat en les botifarrades és la desproporció de la reacció judicial contra la crema de les fotos del Rei". A més, s'ha parlat que a Catalunya el 12 d'octubre "no hauria de ser festa perquè és el dia nacional d'un altre país". "Nosaltres ja tenim una diada, que és l'11 de setembre", ha recordat.

ENCADENATS A GIRONA

   A Girona, cinc joves de les JERC s'ha encadenat cinc membres de les JERC a la porta principal de la base militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), mentre que una altra desena d'activistes republicans han reivindicat el canvi de nom de l'avinguda de la Hispanitat de Girona pel de l'exsenador fa poc mort Josep Maria Xirinacs.

   Durant els 45 minuts que els joves han estat encadenats a les portes de la base militar, han impedit l'entrada i sortida de persones al recinte. Els Mossos d'Esquadra, que han trencat les cadenes, ja han identificat els cinc joves, tot i que no se sap si els responsables de les instal·lacions militars procediran a denunciar-los.

GRAN BANDERA A LLEIDA

   D'altra banda, les JERC de Lleida han penjat a la Seu Vella de la població una bandera catalana de sis metres d'ample per 12 de llarg que han acompanyat amb fotografies del rei i també dels avantpassats Fernando VII i Felipe V, totes col·locades amb el cap cap a a sota. Finalment, els joves han cantat 'Els Segadors'.

   Finalment, a la província de Tarragona, una desena de joves han realitzat un acte de protesta a Reus escenificant amb figures de paper esteses a terra l'"espoliació", "les vexacions" i "genocidi" de l'estat espanyol, segons un portaveu de les JERC.

CAMPANYA A TARRAGONA CONTRA ESPANYA

   També a Tarragona, un altre grup de les JERC ha presentat la campanya 'Espanya és fracàs', que avui ha iniciat, però es mantindrà fins a les eleccions i que té com a punt de partida les denúncies per la crema de fotos del rei i les incidències a Catalunya pel tema d'infraestructures, com l'apagada de juliol a Barcelona, els problemes de Rodalies o els embussos a l'autopista AP-7.

   La intenció és sensibilitzar la gent que "davant del fracàs de la via autonomista i el tancament de portes a un possible estat federal, l'única via que queda és que el poble català decideixi en un referèndum que és el que vol ja que l'única via és l'autodeterminació davant d'un model d'estat esgotat i l'espoliació fiscal que pateix Catalunya", segons ha assenyalat un altre portaveu de les JERC, Marc Alexandre Anguera.

251634-405.jpg 251634-405.jpg