Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.09
2014
Organitzacions polítiques juvenils d’arreu d’Europa signen un document a favor del referèndum del 9 de novembre a Barcelona

Aquesta tarda s’ha presentat al centre cívic Pati Llimona un document a favor del dret a decidir signat per diverses joventuts polítiques d’arreu d’Europa. El document aposta pel dret a decidir de tots els pobles de forma democràtica i per treballar conjuntament per una nova Europa més democràtica i on la ciutadania tingui més poder de decisió.

La presentació s’ha fet en el marc d’una jornada internacionals organitzada per les Joventuts d’Esquerra Republicana i amb la participació de les delegacions vingudes de Finlàndia, Noruega, Dinamarca, Irlanda, Grècia, Gal·les, Galícia i el País Basc. La jornada ha tingut lloc aquest dissabte a Barcelona i les diverses entitats participants han pogut debatre sobre la necessitat d’una revolució democràtica a Europa. En ella s’han analitzat diversos moviments socials i democràtics que han tingut lloc a Europa i les seves conseqüències, s’ha destacat la necessitat de tenir una democràcia més participativa i la importància de preguntar a la societat sobre els temes importants del país respectant sempre els principis democràtics.  El document tanca amb el suport de totes les delegacions sota signants a favor del dret a decidir del poble català i elseu compromís amb la consulta sobre la independència convocada pel 9 de novembre, convençuts de que la comunitat internacional ha de respectar el resultat de les urnes en un procés democràtic.

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha destacat que “en un moment històric com l’actual, és molt important teixir complicitats internacionals per a falcar i explicar el procés català a tot el món”, així mateix, ha destacat que aquesta “és una cita important ja que totes les joventuts han recolzat el dret a decidir del poble català i han donat suport al referèndum del 9 de novembre”.

La secretària de política internacional i cooperació de les JERC, Ariadna Jou, ha destacat que aquestes jornades són “una oportunitat per teixir ponts entre els diferents pobles i treballar per enfortir els nostres llaços en pro de la solidaritat internacional”.  De la mateixa manera ha valorat “molt positivament l’experiència, ja que és el primer cop que una organització política juvenil catalana ha aconseguit convocar diferents delegacions vingudes de diferents estats i nacions d’arreu d’Europa per donar suport al procés català”.

Les diverses delegacions internacionals estaran encara uns dies a terres catalanes i participaran dels diversos actes que les JERC tenen previst celebrar, així com en la multitudinària Via Catalana que tindrà lloc l’onze de setembre.

trobada internacional pel dret a decidir trobada internacional pel dret a decidir