Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.09
2015
Les JERC celebren la II trobada internacional a Brussel·les

Aquest cap de setmana, les Joventuts d'Esquerra Republicana han organitzat la II Trobada Internacionalista, a Brussel·les, amb l'objectiu de sumar suports per la independència de Catalunya entre organitzacions juvenils de l'esquerra europea. Aquestes són les segones jornades  que les JERC organitzen, després de la seva primera edició el setembre de 2014 a Barcelona.

La trobada, que s'ha desenvolupat el dia 4 al Parlament Europeu i el dia 5 a la seu de l'Aliança Lliure Europea, s'ha basat en un seguit de debats entorn la secessió i la democràcia en el marc de la Unió Europea. Diverses organitzacions de l'esquerra europea, com la Jove Aliança d'Esquerres Finlandesa o les joventuts del Partit Socialista Popular danès han respost a la crida del jovent independentista dels Països Catalans, estrenyent així els llaços amb aquestes organitzacions referents de l'esquerra nòrdica. D'altres organitzacions germanes com el Plaid Ifanc (Gal·les) o Gazte Abertzaleak (Euskal Herria) també han participat a les jornades.

Després de dos dies d'intens debat queda palesa la simpatia que el procés independentista, un procés eminentment horitzontal i de base, desperta entre l'esquerra europea, concretament entre als estats nòrdics. La intrínseca relació entre justícia nacional i justícia social, fa que a ulls de gran part de l'esquerra europea, la independència de Catalunya suposi en tot cas un impuls per a la lluita per una Unió Europea democràtica i social.

Fotografia amb les delegacions internacionals presents a la trobada Fotografia amb les delegacions internacionals presents a la trobada