Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.07
2016
L'Acampada Jove tanca la seva 21ena edició amb 33000 assistents

L’Acampada Jove, el festival polític i musical de referència als Països Catalans, ha tancat avui l’edició més multitudinària celebrada a Montblanc. Més de 33 mil persones s’han congregat a la capital de la Conca de Barberà per gaudir dels concerts de grups com La Raiz, Aspencat, Oques Grasses, Green Valley, i Talco, entre molts d’altres. 

El director del festival, Gerard Gómez del Moral, ha valorat aquesta edició de l’Acampada Jove molt positivament i ha afirmat que “el festival gaudeix d'una salut molt bona, el bon ambient i la combinació de festa i la lluita són els nostres secrets”. En aquest sentit, Gómez del Moral ha recordat que en aquesta edició s'han ampliat les zones d'acampada 10 mil metres quadrats més per poder allotjar a tot el públic de l'Acampada Jove. D'altra banda, el director del festival ha recordat el compromís amb les persones refugiades, que s'ha plasmat en una xerrada celebrada dissabte al matí i amb l'edició de gots no retornables, els ingressos dels quals aniran 100% a entitats d'ajuda a les persones refugiades.

La tercera nit del festival ha comptat amb les actuacions de Bonobos, encarregats d'obrir la Carpa Tio Canya, els han seguit Obeses presentant el seu nou àlbum Monstres i Princeses. Ja a l'escenari principal, ha estat el torn dels festius La Terrasseta de Preixens i el reagge d'Auxili. Oques Grasses, el concert més multitudinari de la nit, ha estat carregat de la festa i l'alegria que els caracteritza. La rauxa d'Strombers ha seguit fent ballar tots els acampats i acampades i el fi de festa l'han portat Ebri Knight i DJ Sendo.

Xavi Sarrià i Feliu Ventura presenten Llibres, Batalles i Cançons

Dissabte a la tarda, els assistents de l'Acampada Jove han pogut gaudir de l'actuació de Xavi Sarrià i Feliu Ventura que han presentat el seu espectacle Llibres, Batalles i Cançons al casal Montblanquí de la capital de la Conca de Barberà. Amb una sala plena de gom a gom, els valencians han deleitat el públic amb les cançons més mítiques de la seva tragectòria musical i fragments dels seus llibres, amb una posada en escena íntima, nostàlgica i carregada de reivindicació i denúncia social.

Oriol Junqueras a l’acte polític central

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, el portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez del Moral, i l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, han participat de l’acte polític central de l’Acampada Jove. En l'acte s’ha fet especial èmfasi en el curs polític determinant que s’obrirà al setembre per tal de proclamar la independència de Catalunya.

El festival político-musical organitzat per les Joventuts d'Esquerra Republicana, ha tingut lloc a Montblanc per vuitè any consecutiu. Abans, el festival es va celebrar 9 anys a Arbúcies i 4 anys més a Sant Celoni. 

Foto aèria del concert de la Raiz Foto aèria del concert de la Raiz