Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.03
2018
Tenim l’obligació de ser exemple, cada dia és 8 de març

Les Joventuts d'Esquerra Republicana rebutgem les paraules d’en Lluís Salvadó filtrades il·lícitament avui. 

Les Joventuts d’Esquerra Republicana rebutgem frontalment les actituds masclistes, vinguin d’on vinguin. I si vénen del nostre partit de referència encara més, donat que hem de ser exemple al servei dels nostres ideals. La República que volem serà feminista o no serà, també per això tots i totes hem de ser referents. Som conscients de la dominació masclista que pateix la societat, però quan es cometen errors s’han d’assumir les seves implicacions. 
 
Ahir vam omplir carrers i places arreu dels Països Catalans reivindicant la igualtat efectiva i real entre dones i homes. Ahir va ser un esclat d’èxit per la lluita feminista, després d’anys de lluita i compromís també de les Joventuts d’Esquerra Republicana i d’ERC. Cridàvem per un futur lliure de masclisme i, per tant, sense cap expressió masclista. Per fer desaparèixer qualsevol tipus  de discriminació en tots els àmbits.
 
Denunciem el setge i les filtracions il·legals i interessades de l’Estat contra persones, que afecten i violen la seva privacitat i intimitat. Som plenament conscients que l’Estat utilitza totes les eines, sovint il·lícites, i fa joc brut per acabar amb l’independentisme, i molt particularment amb ERC. Perquè som l’únic projecte polític capaç d’acabar amb els seus privilegis, i ERC n’és una de les seves eines més sòlides i útils. I alhora, precisament perquè en som plenaments conscients, hem de ser exemplars, en tots els àmbits, públic i privat. Fins i tot a risc de ser injustos. 
 
Alhora, sabem que això no és cap excusa, aquesta actitud masclista i racista d’en Lluís Salvadó és doblement impròpia venint d’un representant polític, contradiu els valors i principis ideològics d’Esquerra Republicana com a partit feminista, i esborra i emmascara la feina feta en matèria d’igualtat. Per aquests motius esmentats les Joventuts d’Esquerra Republicana, sent conseqüents amb els valors i idearis del partit, exigim la dimissió dels seus càrrecs.
 
Barcelona, 9 de març de 2018

Tenim l’obligació de ser exemple, cada dia és 8 de març Tenim l’obligació de ser exemple, cada dia és 8 de març