ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
18.09
2019
Més que un deute pel jovent lleidatà

Article d'opinió de l'Adrià Codina i l'Oriol Olmo, militants de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en motiu de l'anunci del deute actual que té la Paeria

Sempre ens diuen que el jovent no ens impliquem, no participem de la vida cívica de la ciutat, però alhora, els governs sempre ens han tallat les ales als projectes alternatius que plantejàvem que suposaven un desafiament a tot allò establert. El jovent tenim una mancança de polítiques de joventut, efectivament, però ara també sabem que tenim una mancança de finançament per fer possible polítiques de joventut transformadores i que suposin un canvi real pel que fa l’obra del PSC. Per fer polítiques que lluitin contra la precarietat endèmica que patim el jovent, per reverir el dèficit en polítiques de mobilitat i transport públic que vivim, per poder-nos emancipar més aviat dels 30 anys i per molts motius més calen recursos econòmics que permetin a la regidoria de Joventut treballar com és degut i impulsar totes les millores que calen per posar fi a les problemàtiques que sofrim el jovent. Aquí el quid de la qüestió rau en com Lleida Jove (i el seu fantàstic cos de tècnics) podran fer front a tots aquests greuges amb un marge de maniobra molt petit tenint en compte la mala gestió econòmica del PSC al llarg d’aquests 40 anys, de fet el deute actual n’és un exemple molt pràctic.

Dilluns passat vam conèixer el deute que actualment té la Paeria, i és d’uns 175 milions d’euros. Això vol dir que, l’ajuntament té un deute de prop de 1300 euros per habitant. Us imagineu quines polítiques de joventut podria executar la Paeria si disposés de tots els diners que ja han estat executats al llarg de l’any? Queda clar que pel PSC l’únic que és rellevant són les eleccions i mantenir-se al poder, i deixar en un segon pla lluitar contra les desigualtats que patim el 16 per cent de la població de Lleida, les i els joves que habitem aquesta ciutat. Per nosaltres és molt significatiu el deute que va anunciar el govern municipal fa dies, però encara ho és més l’abandó que hem estat sotmesos tots aquests anys per part de la Paeria. Des del passat mes de maig tenim l’oportunitat de començar a canviar les coses, de canviar perquè en 40 anys no han canviat pràcticament gens. Com dèiem, el deute és elevadíssim, però pel jovent encara ho és més tenint en compte les nul·les solucions aportades pels anteriors governs municipals a tots els nostres problemes. Per nosaltres, no és un deute normal, ni fins i tot un deute extraordinari, és més que un deute perquè mai s’han aplicat polítiques al nostre servei. Ara, però, la lluita juvenil ha arribat a la Paeria per capgirar-ho tot i per fer tot allò que no s’ha fet en 40 anys i amb un deute com aquest. No ens falleu.

Més que un deute pel jovent lleidatà
  • Adrià Codina i Oriol Olmo
  • Militants del Jovent Republicà Lleida
  • 20/04/2024
  • t: @
  • b: