Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2007
L’alternativa: independència! Onze de setembre de 2007

L'Onze de Setembre d'enguany els i les catalanes commemorem de nou la caiguda de Barcelona, l'any 1714, en mans dels exèrcits espanyol i francès i la consegüent i definitiva pèrdua de les llibertats del nostre poble. Com cada any, aquesta Diada ens dona peu a reflexionar sobre l'estat de la nostra lluita en favor de la recuperació d'aquestes llibertats perdudes; aquest any, amb més motiu que mai, atès que el passat 25 d'abril es van complir 300 anys d'una altra data fatídica: la Batalla d'Almansa, que acabà amb la derrota decisiva dels exèrcits catalans i suposà l'inici de la invasió que culminaria amb la caiguda de Barcelona que enguany recordem.

En valorar la situació actual, cal dir que darrerament els fets no estan sinó confirmant els nostres motius per a apostar per la independència. En els darrers temps, en efecte, una lamentable successió d'esdeveniments ha posat de relleu la deixadesa de l’estat espanyol a l'hora de gestionar el benestar dels i les catalanes. L'avenç de la destrucció paisatgística i territorial al País Valencià i a Ses Illes, l'apagada monumental que patí Barcelona a finals de juliol, el caos continu a les infraestructures, com Rodalies – Renfe i l’Aeroport del Prat, o la cada vegada més patent dificultat per a viure quotidianament en català a bona part del país son només alguns dels problemes que els joves patim dia a dia i que estan estretament vinculats a la dependència política respecte d'Espanya. Espanya sempre és la font dels nostres problemes.

La tancada en fals de les reformes estatutàries als Països Catalans ha demostrat que l’estat espanyol, a més de no ser capaç de resoldre els nostres problemes quotidians, es nega a permetre que ens dotem dels instruments per a resoldre'ls nosaltres mateixos. Per això les JERC, organització juvenil de l'esquerra independentista, volem aprofitar aquesta Diada per a proclamar un cop més el que ja és evident per a cada cop més gent: que l'autonomisme com a projecte ha tocat sostre, que el federalisme s'ha demostrat impracticable a causa de la pròpia negativa d'Espanya a federalitzar-se i que, per tant, la independència és la única sortida que li queda al poble català de cara a solucionar els problemes del seu present i afrontar amb ambició i eficàcia els seus reptes de futur. I que, per això mateix, només amb la creació d'un Estat català independent les esquerres catalanes podrem disposar de les eines necessàries per a encarar la nostra tasca de construir al nostre país una societat justa, lliure i igualitària, que garanteixi el benestar de tothom i, en particular, del jovent català. Jovent que, més que ningú, té a les seves mans la força per a fer avançar aquest país cap el futur independent i socialista pel que lluitem des de l'esquerra independentista.

Endavant amb el jovent dels Països Catalans!
Visca la Terra!
JERC – Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya





Actes arreu del territori

Moià 10.9.2007
Concert amb Kayo Malayo i Sota Zero al Parc Municipal a les 22.00h
Entrada anticipades: 4€
Entrades a taquilla: 6€

Martorelles 10.9.2007
Botifarrada pel canvi de nom de la Pl. Espanya a la Plaça Espanya de Martorelles a les 21:00.
Botifarrada popular pel canvi de nom on es troba el monument a Lluís Companys i que s'anomena plaça Espanya. Comptarem amb l'assistència del diputat Uriel Bertran.

Sant Feliu de Guíxols 10.9.2007
III Diada Jove de Guíxols al Pati del Teatre Municipal de St. Feliu de Guíxols a les 21:00.
Concert gratuït de grups locals. (Grups per confirmar) Servei de barra i d'entrepans calents.

Castelló d'Empúries 10.9.2007
Diada Jove de l'Alt Empordà 2007.
a la Pista esportiva de Castelló d'Empúries a les 23:00.
Concert amb Aurania + Dept + Feliu Ventura. Entrada gratuïta i servei de bar amb begudes de la terra.

LLeida 10.9.2077
Acte d'homenatge als caiguts en defensa de Lleida durant la guerra de successió.
18:00 a l'edifici del Roser

Martorelles. 10.09.2007

Botifarrada pel canvi de nom de la Plç. Espanya a les 21.00h.
Botifarrada popular per al canvi de nom on es troba el monument a Lluís Companys i que s'anomena plaça Espanya. Comptarem amb l'assitència del diputat Uriel Bertran.

Vilafranca. 10.09.2007

5a MARXA DE TORXES
5a Marxa de Torxes. Sortida de la Plaça de la Vila fins al monument al president Lluís Companys i Jover. Acte de defnsa del territori i la Vegueria Penedès. Homenatge a Lluís Maria Xirinacs. Actuacions de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.

Barcelona 11.9.2007
Ofrena floral al monument de Rafael Casanova a les 9:30h a Arc de Triomf.

L'Hospitalet 11.9.2007
Ofrena floral per l'11 de Setembre a la Rambla Just Oliveras amb plaça Lluís Companys a les 12:00

Barcelona 11.9.2007
Manifestació unitària amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Sortirà de la plaça Urquinaona a les 17:00 amb ronda Sant Pere i arribarà fins a l'Arc de Triomf .

Reus 11.9.2007
Manifestació unitària. Inici a les 18:30h al Mercat Central i final a la Plaça del Baluard.


llalternativa_independencia_onze_de_setembre_de_2007.jpg llalternativa_independencia_onze_de_setembre_de_2007.jpg