< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.01
2023
El Jovent Republicà del Vallès Occidental referma la defensa del territori al 29è Congrés Nacional d'ERC

El Jovent Republicà del Vallès Occidental participa en el 29è Congrés Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya, que es va celebrar dissabte a la Fira de Lleida, on es va refermar l’aposta per articular el 80% de la societat catalana favorable al referèndum com a via més efectiva cap a la independència.

Al congrés, la militància vallesana va denunciem el xantatge del capital, mantenint la negativa a la construcció de projectes caducs comel Quart Cinturó.

El Jovent del Vallès va demanar, a tots els actors polítics implicats, que s’escolti la veu d’un territori que, des de fa dècades, lluita per conservar la plana agroforestal vallesana. El jovent del territori va reivindicar la necessitat de lluitar "per un Vallès viu i sostenible, que necessita posar fi a projectes com el Quart Cinturó".
 
Envoltat dels candidats i candidates vallesanes, com el Martí Pedret (Viladecavalls), i dels d’arreu dels Països Catalans, Maragall va reivindicar la necessitat de “recuperar l’empenta i el somni compartit de transformar un territori que ha de ser referent de benestar i orgull per a tothom”.
 
El 29è Congrés Nacional
 
El Congrés Nacional va aprovar la ponència política amb un 96,78% dels vots. Una ponència en què Esquerra Republicana aposta pel referèndum d’independència com la millor via per guanyar la República Catalana. A la ponència política es van rebre 265 esmenes, que es van debatre als congressos territorials i assemblees sectorials.
 
També es va aprovar, per unanimitat, la ponència estatutària. El text manté l’estructura i l’essència de la darrera versió d’Estatuts d’Esquerra Republicana aprovats al Congrés Nacional de 2019, incorporant mesures per avançar en la seguretat jurídica del funcionament de l’organització, aportant major claredat en la interpretació i fent avançar el partit en els principis de l’ètica, qualitat democràtica i la igualtat de gènere. A la ponència estatutària es van transaccionar gairebé una vintena d’esmenes, la majoria per millorar la representació territorial del Consell Nacional del partit, així com reforçar la representativitat de les assemblees de dones.

La jornada va concloure amb l’enfortiment de l’organització, generant noves estructures en l’àmbit de municipals, control ètic, àmbit internacional i moviments socials.

Fotografia: Ferran Ruz, militant vallesà, al 29è Congrés Nacional d'ERC / Sergi Garcia Vázquez Fotografia: Ferran Ruz, militant vallesà, al 29è Congrés Nacional d'ERC / Sergi Garcia Vázquez

ARTICLES RELACIONATS