Segueix-nos:
< Tornar enrere

POLÍTICA I COOPERACIÓ INTERNACIONAL

30.04
2010
LES JERC PARTICIPARAN A LA TROBADA JOVE AL SÀHARA

Des de l'any 2006, el Consell nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha potenciat la seva feina en l'àmbit de la Cooperació, amb l'esperit de “potenciar l’educació en el desenvolupament humà, la pau i la cooperació”.

 

La voluntat és “impulsar la sensibilització social respecte les relacions entre els països enriquits i empobrits”, apostant per la cooperació basada en “la col·laboració i el treball conjunt entre totes les parts implicades en el procés, vetllant perquè aquesta cooperació no sigui assistencialista i pal•liï els problemes únicament de forma efímera i a curt termini. Sinó que permeti donar respostes a llarg termini, aprofundint en l’arrel del
problema, i donant suport des de Catalunya perquè sigui la pròpia societat dels països empobrits la protagonista del seu desenvolupament”.

 

És en aquest marc, on neix el projecte de realitzar una Trobada Jove al Sàhara entre CNJC i UJSARIO, “per tal de millorar el coneixement mutu i crear xarxa entre els joves catalans i els sahrauís que permetin desenvolupar instruments i programes que generin llaços d’amistat i cooperació entre la societat civil catalana i la sahrauí”. De la mateixa manera, la realització de la Trobada permetrà que els joves de les entitats pertanyents al Consell coneguin la realitat dels camps i estableixin vincles de col·laboració.

 

Des de les JERC, una vegada més, hem volgut no només formar part, sinó apostar de forma decidida per la solidaritat entre els pobles oprimits, més en aquesta ocasió en què se'ns planteja la possibilitat d'intercanviar idees, projectes i vivències amb un poble que sobreviu en les dures condicions del desert les encara pitjors condicions internacionals dels pobles que l'oprimeixen.

 

En aquest sentit, tres membres de les JERC, Oriol Puig, Joana Busquets i Marc Almendro, membres de la Comissió de Política Internacional de les JERC, participaran durant la propera setmana a la Trobada Jove al Sàhara organitzada pel CNJC per tal de poder intercanviar experiències i crear llaços de complicitat i de treball amb els joves del poble Sahrauí.