Segueix-nos:
< Tornar enrere

MEDI AMBIENT I POLITICA TERRITORIAL

17.02
2013
CiU, UPyD i el PP avalen la destrossa del territori i de la salut humana!

El Congrés espanyol va rebutjar el passat dimecres una moció que proposava prohibir la fracturació hidràulica o 'fracking' a l’Estat espanyol. Els volts contraris del Partit Popular, CiU i UPyD van evitar que prosperés la proposta. Per altra banda, van votar a favor del text el PSOE, IU-ICV-CHA, ERC-Rcat-Catalunya Sí i la resta del Grup Mixt. Concretament, el que es demanava al Govern era aprovar, en el termini màxim de tres mesos, un projecte de llei que prohibís l’ús de la tècnica, pel principi de precaució, a causa dels riscos que suposa per la salut humana i mediambiental.

La diputada de la coalició ERC-Rcat-Catalunya Sí, Teresa Jordà, apuntava que "aquesta pràctica contamina químicament el subsòl, l’aire, i genera gasos d'efecte hivernacle" i que "altera el paisatge rural i l'entorn de les persones que hi viuen". Per altra banda, va denunciar que "el 'fracking' s'imposés en pobles i comarques on hi ha una gran oposició i resistència". Per a Jordà, a més a més, "l'Espanya centralitzadora, ultraliberal i espoliadora imposa el seu autoritarisme en pobles com els de les comarques de la Segarra, Osona, la Garrotxa, el Ripollès a Catalunya o al Maestrat i els Ports al País Valencià".

L’Estat espanyol, amb l’aval de CiU, impulsa el 'fracking' quan en la majoria de països europeus i en diversos estats dels Estats Units d’Amèrica es prohibeix i quan el Parlament Europeu adverteix sobre els riscos potencials.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya, que ja vam aprovar durant el passat Congrés Nacional una resolució oposant-nos al 'fracking', tornem a denunciar enèrgicament l’ús d’aquesta tecnologia i els interessos que hi ha darrere de les sol•licituds per a la prospecció i exploració d’hidrocarburs. I ens refermem, una vegada més, en el consum responsable d’energia i en un model de producció sostenible, basat en la captació d’energies lliures, netes i renovables, i en la producció prop del lloc de consum.


Enllaç de la intervenció de Teresa Jordà: http://www.youtube.com/watch?v=Mj55YlBiBfo



No al fracking! No al fracking! No al fracking! No al fracking!