Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

15.04
2015
Les Joventuts d'Esquerra Republicana ens oposem a la proposta de reforma de la llei de l’avortament presentada pel PP

Les JERC vam ser presents ahir al Congrés al debat sobre l'admissió a tràmit de la proposta de reforma de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva 2/2010, presentada pel PP, amb la voluntat d'exigir el permís parental a les menors que vulguin interrompre el seu embaràs i acabar amb el dret a decidir sobre el seu propi cos.

El Congrés va admetre a tràmit ahir la proposta de reforma de la llei de l'avortament. Després de la desfeta de la llei de Protección de la vida del concebido y de derechos de la embarazada, ara el PP vol reformar la llei vigent des del 2010 per tal de, segons diuen, “reforçar la protecció de les menors”, quan en realitat eviten que les dones siguem subjectes amb tots els drets sobre el nostre propi cos.

El govern del PP està entossudit en segrestar els drets de les menors (16 i 17 anys) sobre el seu propi cos, exigint a aquestes un permís parental. Amb tot, cal recordar que en més d’un 90% dels casos aquesta informació ja és compartida per la menor i quan, la jove no és acompanyada durant aquest dur procés és en situacions d’alta conflictivitat familiar i, majoritàriament, de violència masclista.

Marta González, portaveu del PP en matèria d’igualtat, va evidenciar en el seu discurs el doble joc del seu partit. Posava al mateix nivell la impossibilitat de votar de les menors i el dret a l’avortament, Una postura hipòcrita si tenim en compte que cada dia es demana més implicació als joves - postura que les JERC defensem des de fa temps demanat el vot a partir dels 16 anys- . González, a més, va vincular la decisió d’avortar amb “problemàtiques mentals”, posant en dubte la maduresa de les menors per prendre la decisió d’interrompre l'embaràs, però no per decidir tirar-lo endavant i ser mare.

Així mateix, cal destacar que el PSOE va utilitzar els seus arguments en clau electoralista. Tot i insistir en la importància de l’educació
en aquests termes, va ser el seu govern qui no va aplicar la totalitat de la llei en no generar recursos d’educació afectiva,  sexual i
reproductiva. Des d'Esquerra Republicana, Joan Tardà va defensar el dret de les dones joves a decidir sobre el seu cos i la seva maternitat i va afirmar: "som republicans perquè anhelem una societat on siguin les dones les que decideixin sobre el seu propi cos i no els homes, ni cap Déu".

El PP no té en consideració la majoria parlamentària i el consens social que va fer possible la llei al 2010. No hem d’admetre una doble discriminació pel fet de ser joves i dones. Les menors som ciutadanes de ple dret i volem decidir sobre el nostre cos!

Avortament lliure i gratuït Avortament lliure i gratuït