Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

25.05
2015
Siguem altes, baixes, primes o grosses, totes som grans dones!

Les Joventuts d’Esquerra Republicana volem mostrar el nostre rebuig cap a les declaracions que s’han sentit avui als Matins de TV3 per part d’una nova empresa de models Modelos XL que cataloguen com a “talles grans” aquelles a partir de la 44. Denunciem que de de la televisió pública es faci d'altaveu d'estereotips que ens aboquen a un model determinat de dona.

Des de les JERC, creiem que no és possible intentar normalitzar la situació de tallatge actual pensant que una 44 és un “talla gran”. Actualment, aquesta és la més sol·licitada, fet que demostra, clarament, que les dones reals no són només aquelles que poden encabir-se en una 36-38.

Més del 40% de les dones tenim dificultats en trobar roba de la nostra talla. Exigim un tallatge real, que reflexi la realitat de les persones i no doni missatges erronis sobre el model de cos ideal.

Aquest tipus d’iniciatives, que només es donen en la moda entre dones, poden evocar a trastorns de comportament alimentari importants que són, cada vegada més presents entre la joventut i de manera més prematura. Campanyes que ja vam refusar com la “Violeta” de l’empresa Mango que classifiquen com a “talles grans” les que van a partir de la 40 i només fins a la 52, imposen models erronis de cos ideal.

Perquè siguem altes, baixes, primes o grosses, totes som grans dones!

Imatge Modelos XL Imatge Modelos XL

ARTICLES RELACIONATS