Segueix-nos:
< Tornar enrere

ASSEMBLEA NACIONAL DE DONES

27.10
2016
No és un luxe!

Des de les JERC celebrem que, a proposta d’ERC, s’hagi aprovat la Proposició No de Llei que reclamava la rebaixa de l’IVA dels productes d’higiene femenins (compreses, tampons, copes menstruals, etc) i els bolquers d’infants i de gent gran. 

Avui en dia, els primers tributen a un 10% i els bolquers a un 21%. Considerem que és un escàndol que l’estat espanyol encara consideri aquests productes com a productes que no són de primera necessitat i per tant, que no se li apliqui un impost superreduit (4%). A molts estats també s’han iniciat campanyes per tal de reduir-lo o eliminar-lo. I avui, gràcies a la iniciativa del republicans independentistes, l’estat espanyol té la oportunitat de sumar-se a altres països que ja ho han aconseguit. No tolerarem cap discriminació envers les dones i gravar els productes d’higiene femenina suposa gravar a les dones pel simple fet de ser dones.

A nivell europeu des d’Esquerra Republicana també  hem fet una pregunta parlamentària a la Comissió Europea al respecte el darrer mes de juny. Vam demanar quines seran les mesures que s’adoptaran per regular el gravamen d'aquests productes, que en altres estats són lliures d'impostos, i si prendrà alguna mesura específica per assegurar que tots els estats membres l'apliquin de manera justa i equiparable a altres productes de primera necessitat. Actualment el diputat per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras, entre d’altres diputats del grup dels Verds / Aliança Lliure Europea, ha engegat una campanya, des del Parlament Europeu, per tal de reclamar la rebaixa l’IVA dels productes d’higiene femenina i dels bolquers. Cal recordar que fins ara, una Directiva Europea impedia aplicar l’IVA reduït  però la Comissió Europea ja ha obert la porta a reformar l’IVA i permetre que siguin els Estats aquells aparells que puguin aplicar la taxa que considerin oportuna.

Volem viure en una societat lliure i igualitària que es regeixi per valors democràtics, socials i no discriminatoris Prou d’una societat patriarcal que ens oprimeix i vulnera constantment els nostres drets!

No és un luxe! No és un luxe!