< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.05
2023
El Jovent Republicà i ERC aposten per una sala de festes municipals, recuperar el talent jove i un pla de salut mental

A l’acte hi ha participat l’alcalde i candidat a la reelecció, Miquel Pueyo, el cap de llista del Jovent Republicà a Lleida, Oriol Olmo, la número 8 a la llista de l’equip Pueyo, Ikram Bouhouche, i el portaveu nacional del Jovent Republicà, Pol Baldomà.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya a Lleida han presentat, avui al vespre, el programa electoral amb el qual la formació juvenil es presentarà, juntament amb Esquerra Republicana, a les properes eleccions municipals. En l’acte, el cap de llista del Jovent Republicà Lleida, Oriol Olmo, ha exposat les prioritats de les Joventuts d’Esquerra Republicana, que es basen en garantir els drets del jovent, apostant pel talent local, la salut mental i l’oci.

En primer lloc, el pla de retorn juvenil. Parteix de la base que el jovent de Lleida es vol emancipar però que molts cops es veuen obligats a emigrar de Lleida a causa de la manca d’oferta formativa i laboral a les comarques de Lleida. Davant d’aquesta problemàtica, la formació jove defensa la redacció i aplicació d’un pla de retorn de talent jove, amb l’objectiu que la Paeria -i altres administracions- desenvolupin mesures i polítiques públiques per dotar els joves d’ajudes per tal de poder-se quedar a Lleida a crear el seu projecte vital.

En segon lloc, el pla de salut mental juvenil. El jovent de la ciutat, en la línia dels joves de la resta del país, pateixen -en gran majoria- situacions derivades de la precarietat laboral i la manca d’un futur esperançador per la seua generació. Transtorns alimentaris, depressions, ansietats i altes problemes de salut mental són alguns dels greuges que el Jovent Republicà Lleida vol abordar. Es plantegen mesures com l’augment dels recursos destinats a la psicoconsulta jove de LleidaJove, o formacions i xerrades per diferents instituts de la ciutat, entre altres.

En tercer lloc, la sala de festes municipal. A la ciutat de Lleida hi ha una manca d’espais pel que fa a l’oci nocturn. Els joves es veuen abocats als locals d’iniciativa privada per tal de gaudir de festes permanents més enllà de les festes organitzades per la Paeria o la Universitat de Lleida. Per aquest motiu, el Jovent Republicà Lleida vol crear un espai de festes municipal per tal que particulars o entitats el puguin gaudir com un espai de concert, equipat amb tota la infraestructura necessària, i que generi sinèrgies amb altres equipaments culturals de la ciutat, com els Bucs d’assaig al barri de La Bordeta.

A l’acte també hi ha assistit l’alcalde i cap de llista d’ERC, Miquel Pueyo, que ha constatat la necessitat que els joves facin valer la seua veu i escollin la papereta d’Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals amb l’objectiu que el canvi continuï a Lleida i es puguin desplegar més polítiques de joventut. En aquest sentit, també ho ha afirmat el Pol Baldomà, portaveu nacional del Jovent Republicà, que ha apuntat que només els joves d’ERC poden representar a tot el jovent de la ciutat de Lleida i fer possibles les seues reivindicacions.

Per últim, la número 8 de la candidatura d’ERC Lleida, Ikram Bouhouche, ha alertat del perill que l’extrema dreta suposaria en cas que entrés el proper mandat a la corporació municipal. Per aquest motiu, ha demanat a tots els joves de la ciutat que facin confiança a Esquerra Republicana per evitar que les polítiques municipals estiguin condicionades per una formació política que va diametralment en contra dels anhels i reivindicacions juvenils.

#SomLaTevaVeu

Acte de presentació de programa del Jovent Republicà Lleida a les eleccions municipals del 2023 Acte de presentació de programa del Jovent Republicà Lleida a les eleccions municipals del 2023

ARTICLES RELACIONATS