< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.08
2018
Escampa la boira, Àngel Ros!

Comunicat de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Lleida, el Jovent Republicà de Lleida, en relació a l'anunci de la dimissió d'Àngel Ros i Domingo com a Paer en cap de la capital del Segrià

Després de l’anunci que Àngel Ros i Domingo, hagi decidit abandonar l’alcaldia de la capital del Segrià, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Lleida volem expressar la nostra postura al respecte del que han caracteritzat el seus 14 anys al capdavant. Valorem que Lleida, sota el seu mandat, ha viscut una de les etapes de govern municipal més fosques de tota la democràcia: la privatització massiva (parc municipal de les Basses per construir-hi el parc dels barrufets, serveis públics, especialment la sanitat), una gestió clarament ineficient amb un deute elevadíssim, l’opacitat sistemàtica i el clientelisme recurrent de les institucions, la poca sensibilitat amb les polítiques per la igualtat, i un llarg etcètera.

Però les seves nefastes polítiques no han parat durant aquesta legislatura, sinó que s’han intensificat: ha pactat amb Ciutadans i el Partit Popular Català, relegant l’ús del català a una situació no-prioritària, ha permès impunement l’espoli de les obres d’art sacre del Museu de Lleida cap a Sixena, ha convertit el Roser en un parador nacional de luxe, ha deixat degradar el centre històric, ha perpetuat el franquisme a Lleida mantenint carrers com Alcalde Areny, ha denunciat qui feia oposició a la seva figura i obra de govern, ha legitimat la violència policial exercida contra lleidatanes i lleidatans al Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017, i moltes més polítiques autoritàries i reaccionàries que ha desenvolupat al llarg d’aquests 3 anys.

Per tot això creiem que, tot i que Àngel Ros deixarà de ser la cara visible del tripartit del 155 a la Paeria, les seves polítiques segueixin de la mà del Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans i el Partit Popular. El jovent independentista, socialista, feminista i ecologista lleidatà no permetrem que, aquesta aliança de partits, continuï apuntalant polítiques nocives contra nosaltres, les i els joves, que som els qui més patim les conseqüències d’aquest desgovern. Per això considerem que tot substitut a Àngel Ros serà un simple recanvi per part del bloc del 155 per continuar mantenint el poder.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Lleida seguirem lluitant fins derrotar democràticament el que ha suposat per la ciutat el llegat d’Àngel. No descansarem fins que la capital del Segrià sigui una ciutat republicana, fent fora el tripartit del 155 que ha determinat totalment l’acció de govern a la Paeria. El jovent de la nostra ciutat es mereixen una Paeria que els posi al centre i obri portes i finestres per fer-la més democràtica i més lliure. Nosaltres, el Jovent Republicà de Lleida, vetllarem per a què aquest canvi es produeixi després de les eleccions municipals del maig del 2019, on batallarem intensament per tornar la dignitat a la casa de totes i tots els lleidatans.

Escampa la boira, Àngel Ros! Escampa la boira, Àngel Ros!

ARTICLES RELACIONATS