"Entre les nostres propostes en termes d’ocupació, volem garantir una quota mínima de joves a les mitjanes i grans empreses de la ciutat, per lluitar així contra l’atur i la precarietat juvenil.També creiem que quelcom important i que cal impulsar és informar a la gent sobre els seus drets i deures com a treballadors, per a que tinguin coneixença del que els hi pertoca i dels límits que no poden permetre que es traspassin."

El dia del treballador és i ha estat històricament un dia de lluita organitzada als carrers. És un dia on el proletariat és, indubtablement, el protagonista de la jornada, i on se solen dur a terme diverses accions reivindicatives arreu del país. Totes i tots coneixem aquest dia, però potser no el seu origen: Ens hem de remuntar al dia 1 de maig de 1886, a Chicago, on es va iniciar una vaga de treballadors (secundada per prop de 200.000 persones) per reclamar la jornada laboral de 8 hores. Els següents dies de vaga es van produir diverses troballes violentes…

Comparteix: Seguir llegint...

"Creiem i defensem que cal dotar de perspectiva i diversitat de gènere l'Ajuntament, promovent la formació als treballadors públics, de TMB, guàrdia urbana i entitats col·laboradores, en LGTBI i amb ells dissenyarem programes de prevenció de violència LGTBIfóbiques. Desplegarem aquesta tascaper a promoure i incentivar el teixit associatiu LGTBI als barris."

Avui, 26 d'abril, és el dia de la visibilitat lèsbica, un dia que lluny d'emmarcar-se només en una data concreta, cal reivindicar-lo cada dia. Nosaltres hem estat, som, i serem, un dic contra l'extrema dreta que campa pels nostres carrers, invisibilitzant i negant la diversitat de gènere i orientació sexual que existeix i ens enriqueix com a societat i ciutat. A l'estat espanyol, un dels partits polítics que s'està engrandint a base d'aquestes idees d'odi i intolerància és VOX. Un partit d'ultradreta fundat l'any 2013 que defensa la supressió de les autonomies, la derogació de la llei contra la violència…

Comparteix: Seguir llegint...

"Des del Jovent Republicà ho tenim clar: si volem que les coses canviïn, les nostres maneres d’actuar han de canviar. Per això volem traslladar el debat sobre l’emergència climàtica a l’Ajuntament, per, mitjançant la política municipal, fer de la nostra ciutat una ciutat pro-vida, pro-natura i pro-benestar, per fer de la nostra ciutat una ciutat habitable."

Tots i totes hem estat passejant algun cop, la vigília de Sant Jordi, pels carrers dels nostres barris i/o viles i hem topat amb una paradeta, taller o cartell informatiu sobre el Dia de la Terra. No és un dia que es reivindiqui tan sols a Catalunya, sinó que és reconegut com a dia festiu en diversos països del món, organitzat des de la coordinadora mundial Earth Day Network. No és un dia festiu qualsevol, o almenys aquesta no és la intenció dels qui ho organitzen. Es tracta d’una jornada amb objectius educatius, culturals i socials en la que s’oferten…

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

El passat cap de setmana vam celebrar la nostra ERF a L'Esquirol, Osona.

El passat cap de setmana vam celebrar la nostra ERF a Can Masover, a la localitat de L'Esquirol. Més de 60 joves de la capital vam pujar a Osona per formar-nos sobre diferents temes, com el republicanisme, les polítiques juvenils a la ciutat i al país, experiències municipals sobre temes d'acció social, polítiques publiques de gènere... Vam comptar amb la presència de l'Alcaldessa de Montgat, el portaveu del Grup Municipal d'ERC a Sabadell, la cap de relacions institucionals de la Conselleria de Salut i també de la nostra companya de la Federació de Barcelona Pilar Vallugera, exregidora a l'Ajuntament.

Comparteix: Seguir llegint...

El proper dissabte el Jovent Republicà de Barcelona celebrem les nostres jornades municipalistes, amb taules de debat sobre diferents problemàtiques de la ciutat.

Serà aquest dissabte 24 de novembre des de les 9 del matí fins a les 19 del vespre a la Farinera del Clot. 

Comparteix: Seguir llegint...

Avui divendres 9 de novembre es celebrarà a les 20h un col·loqui per part d'Hazte Oir sobre el suposat adoctrinament a les aules quant a marxisme, feminisme i el col·lectiu LGTBI+. Aquesta associació, malauradament, ben coneguda pels seus missatges i la seva campanya trànsfoba, pretenen dir impunement mentides i fal·làcies masclistes i LGTBIfòbiques.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Barcelona rebutgem la seva presència i activitat a la ciutat de Barcelona perquè creiem que aquest discurs intolerant és inacceptable en el segle XXI, ja que fomenta l'odi i la discriminació, a més que atempta contra les llibertats sexuals i la igualtat de gènere.   Cal afegir que aquest acte va en contra la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.…

Comparteix: Seguir llegint...