< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2024
12 de maig - una nova oportunitat per avançar cap a la independència

Estem a pocs dies de donar el tret de sortida a la campanya del 12 de maig i és el moment de començar a dibuixar quin és l' escenari en què s’emmarquen aquestes eleccions.

Ens trobem davant d’una convocatòria electoral que sembla no despertar excessiu interés i que a molta gent diu fer mandra. Davant d’això hem de donar un cop de puny sobre la taula, i és que amb aquesta actitud, ens trobarem el 13 de maig amb un escenari especialment complicat. El jovent d’aquest país no es pot permetre trobar-se amb un govern d'aquest PSC, més allunyat de les classes populars i de les reivindicacions nacionals que mai. No ens podem permetre el luxe de retrocedir en tot allò que  hem avançat.
 

Des de la República, Catalunya no havia tingut un govern liderat per Esquerra Republicana i això ha s'ha fet notar aquests darrers 3 anys. Malgrat tots els anys en què els republicans hem estat a govern, no ha estat fins que l'hem liderat que hem pogut veure quines són realment les nostres prioritats. Faig referència a polítiques com el repartiment dels productes menstruals gratuïts o la llei STOP Desnonaments o l'avanç que ha tingut el català en plataformes com el 3CAT.

Hem sabut donar resposta a totes aquelles problemàtiques de la ciutadania i, en especial, dels joves del país. Tot això amb un govern que ha tingut el suport de només 33 diputats i amb una oposició que, per motius partidistes, ha intentat fer-ho tremolar tot. De fet, aquest partidisme de partits com Junts, el PSC o els comuns és el culpable que avui ens trobem davant d'aquesta convocatòria electoral.

El 12 de maig té un rerefons encara més important que no podem posar en un segon pla. Aquestes eleccions també van de tornar a posar damunt la taula la qüestió nacional per alliberar els Països Catalans. Hem aprovat una llei d'amnistia que ens deien era impossible i hem tornat a parlar d'espoli fiscal. I és que els catalans no podrem viure amb dignitat i amb plenitud d'oportunitats fins que deixem enrere un Estat com l'espanyol que ens ofega econòmicament. Aquests avenços però, no són cap punt final. La nostra meta és la independència del nostre país i qualsevol alternativa no ens serveix. Aquestes eleccions també van d'això. Van de tornar a construir una majoria independentista al Parlament que ens porti a fer passes en ferm cap al nostre alliberament nacional.

Aquestes eleccions sortim a guanyar perquè no guanyi l’espanyolisme més ranci liderat pel PSC o aquell independentisme que no ha avançat en qüestió nacional durant molts anys i que s’emmiralla en un projecte individualista. En front aquestes dues opcions, la nostra aposta és clara: una victòria republicana el 12 de maig que planti cara a l’Estat Espanyol i que parli de la República del bé comú i de la gent. Mobilitzem el vot jove per la independència, tornem a fer-ho!

 

Cartell Cartell