< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2023
El vot que més els molesta

 

Una màxima de trenta graus. Calor, xafogor i possiblement un toc de mandra. Això és el que ens espera aquest diumenge. Però en som molts que destinarem mitja hora del nostre dia en anar a votar. Perquè d'aquesta mitja hora calorosa ens hi pot dependre tot un futur. Perquè sembla que la calor no és només l'únic atac que està rebent Catalunya.

Si alguna cosa ens defineix al jovent dels Països Catalans és la resiliència. Anar-hi sempre per molt complicat que sigui l'escenari; i ara no pot ser d'una altra manera. Ens enfrontem a tots aquells que voldríem que no existíssim, que ens neguen la nació completa i que creuen que ens podran treure tots els drets que s'han lluitat des de les places i els carrers d'arreu. Però també ens enfrontem a aquells que en època electoral ens prometen ser una prioritat, i que a l'hora de la veritat Catalunya els continua fent nosa davant la indivisibilitat de la seva Espanya.

 

I en tot aquest context de nerviosisme i una por cada cop més latent, el convenciment cada dia és més clar. L’única opció per aturar la dreta i l’extrema dreta, i per combatre alhora una esquerra espanyola sense valentia que mai serà capaç de defensar els nostres interessos, és el vot del Jovent Republicà amb Esquerra Republicana.

 

Aquest convenciment és fruit també de reconèixer la feina incansable de la Marta Rosique, diputada al Congrés dels Diputats pel Jovent Republicà, que ha exemplificat com ningú el significat de creure en els Països Catalans. I que va dir-nos que anava a Madrid a confrontar l'estat, i així ho ha fet: defensant el model català d'habitatge, la universitat, l'educació i llengua. I ara continuem necessitant una veu pròpia al Congrés, de la mà d'en Biel Cursach. 

 

Per això, aquest 23 de juliol, continuant amb el fil roig del combat, tenim l'obligació de combatre la indiferència i convertir-la en esperança. El jovent dels Països Catalans ens mobilitzem perquè sabem que ens ho juguem tot: els drets de la nostra gent i el país. I des d’una mirada feminsita, ecologista, antifeixista i independentista sortim a defensar Catalunya. Perquè depèn de tots nosaltres, depèn del vot que més els molesta!

La candidata Regina Rigau La candidata Regina Rigau