< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2023
INDEPENDÈNCIA PER TRANFORMAR

Han passat 6 anys dels fets del Referèndum d’Independència de l’1 d’octubre de 2017, uns fets que van marcar d’una forma molt profunda el poble català. Vam patir la repressió de l’Estat Espanyol de la forma més crua i violenta possible, vam  veure com els cossos policials empraven la violència contra gent que només volia votar. Aquella jornada, però, no és recordada de forma trista tot i la repressió que vam patir. Tota persona independentista recorda aquell dia com el dia que més a prop vam estar de la vertadera llibertat com a poble.

Des del Jovent Republicà del Baix Besòs i Maresme tenim molt present aquesta data, i és per aquest motiu que a partir d’aquest 1 d’octubre comencem la nostra campanya Independència per Transformar. El record i l’esperit de l’1 d’octubre, i la falta de democràcia de l’Estat Espanyol, és una de les múltiples raons a favor de la independència de la nostra nació. Ara és l’hora, també, de fer arribar al jovent del nostre territori la resta de raons per les quals la independència és necessària. La independència és una eina que ens ajudarà a transformar el territori i la societat.

Aquesta campanya neix partint del record de l’1 d’octubre, però neix amb l'objectiu de mirar cap al futur. Neix perquè creiem necessari explicar quins són els motius que tenim el jovent per estar a favor de la independència. Volem explicar com la independència és necessària per continuar i avançar amb les nostres lluites i reivindicacions.


És per això que creiem convenient relacionar els diversos eixos que treballem normalment a la nostra organització amb la independència del nostre país. A mesura que la campanya avanci, ens centrarem en un o altre eix, seguint el següent ordre cronològic:
Antifeixisme i antiracisme, Llengua catalana i cultura, Feminisme, Anticapitalisme i socialisme, Ecologisme i mobilitat; i LGTBI+

Creiem que cadascun d’aquests eixos té múltiples greuges i problemàtiques que s’han de treballar des d’una òptica independentista.


Durant els propers mesos estarem als carrers i a les institucions alçant la nostra veu, carregant-nos de raons a favor de la independència. Per a sumar persones joves a la causa independentista, que no va pas deslligada de les altres lluites i inquietuds que tenim. Per a que com a joves tinguem un futur digne en una terra lliure.


Els joves som el futur, els joves transformarem Catalunya i els Països Catalans.

 

Cartell Campanya Regional Cartell Campanya Regional