< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2015
Un centenar de joves formen part de les candidatures d'ERC als municipis del Maresme i el Barcelonès Nord

Un centenar de joves han decidit formar part de les candidatures que presenta ERC als municipis del Maresme i el Barcelonès Nord a les eleccions municipals del proper 24 de maig. Les JERC participem d'aquestes eleccions de la mà d'ERC amb la intenció de dur la veu del jovent als ajuntaments i de garantir que els ajuntaments seran fidels al procés d'independència i seran motors del canvi social que demana la ciutadania.

Hi ha candidats de les JERC a 17 municipis dels 33 que conformen les comarques del Maresme i el Barcelonès Nord. D'entre ells i elles cal destacar els caps de llista de les dues grans ciutats, la Lola Martínez, candidata de les JERC a Badalona i núm. 5 de la candidatura d'ERC i en Carles Porta, candidat de les JERC a Mataró i núm. 7 de la candidatura d'ERC.

També en una posició destacada a les seves candidatures hi ha diversos militants del Jovent Independentista: en Pau Morales, núm. 2 d'ARA Vilassar, en Jordi Romaguera, núm 2. d'ERC + Gent per Tordera, i la Laia Martín, núm. 2 d'ERC Arenys de Mar.

 

La resta de candidats de les JERC als diversos municipis de la comarca són en Marc Stock a Palafolls, la Natàlia Ribé a Pineda de Mar, en Pau Pujol a Calella, en Marc a Llavaneres, en Gonzalo Bonnín a Vilassar de Mar, en David Barnet a Cabrils, en Sergi Baena a Premià de Dalt, en Martí Callarissa a Premià de Mar, l'Andreu Porta a Teià, en Pol Amigó a El Masnou, l'Alejandro Ferrer a Santa Coloma de Gramenet i la Marta Giralt a Sant Adrià del Besòs.

 

Les grans prioritats de les JERC a les dues comarques són les següents:

 

- Recuperar la veu del jovent als ajuntaments. No estem disposats a seguir decidint només un cop cada 4 anys. Volem diàleg permanent de les institucions amb els col·lectius, associacions i veïns, consultes vinculats per allò que afecti el funcionament i el model del municipi, consells de joventut independents, i elements de participació als pressupostos. Calen ajuntaments oberts a la ciutadania.

 

- Apostem per un nou model de mobilitat, respectuós amb el territori, que doni resposta a les reivindicacions històriques del Maresme (C-32 lliure de peatges i N-II via cívica) i que aposti per un model de transport públic complert, eficient i accessible. Ens hem adherit a la Declaració Maresme 2015.

 

- Volem uns municipis que ofereixin oportunitats de futur al jovent a través de l'impuls d'una nova economia d'àmbit local i de caràcter social (ajudes i acompanyament a l'emprenedoria, convenis amb els empresaris locals pel foment de l'ocupació, generació de noves oportunitats laborals). També apostem per guanyar facilitats en l'estudi (Aules d'Estudi obertes de nit en horaris d'examens, borses de joves disposats a rebre i/o oferir classes de reforç). Per últim, defensarem la implantació de mesures d'accés a l'habitatge que superin els ja obsolets models tradicionals del lloguer i compra, com pot ser la masoveria urbana, entre d'altres.

 

 

Per tot això i molt més el 24 de maig el jovent avancem amb les candidatures d'Esquerra. Des de viles i ciutats cap a la independència. Perquè la República comença aquí!

 

Les JERC presentem 1500 candidats joves als ajuntaments Les JERC presentem 1500 candidats joves als ajuntaments