< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.05
2009
30.000 persones assisteixen a la manifestació commemorativa del 25 d'abril

30.000 persones van acudir el passat 9 de maig a la Ciutat de València en la tradicional convocatòria d'Acció Cultural del País Valencià en commemoració del 25 d'abril. Aquest any però, la convocatòria va anar a càrrec de diferents organitzacions polítiques, civiques i sindicals juvenils valencianes. La convocatòria d'aquest any que va transcòrrer en un ambient festiu va estar marcada per l'inici de la Iniciativa Legislativa Popular per una televisió sense fronteres que reclamarà a l'Estat Espanyol la normalització de les emissions de tv3 al País Valencia i el compliment i respecte a la Carta Europea de llengües minoritàries i regionals.

30.000 persones van acudir el passat 9 de maig a la Ciutat de València en la tradicional convocatòria d'Acció Cultural del País Valencià en commemoració del 25 d'abril. Aquest any però, la convocatòria va anar a càrrec de diferents organitzacions polítiques, civiques i sindicals juvenils valencianes. La convocatòria d'aquest any que va transcòrrer en un ambient festiu va estar marcada per l'inici de la Iniciativa Legislativa Popular per una televisió sense fronteres que reclamarà a l'Estat Espanyol la normalització de les emissions de tv3 al País Valencia i el compliment i respecte a la  Carta Europea de llengües minoritàries i regionals. Les JERPV, com cada any van ser presents a la convocatòria, aquest any amb el lema "Els Valencians no són espanyols". Durant la marxa activistes de l'organització van penjar dues pancartes amb el lema de la campanya a més de distribuir milers d'adhesius entre els manifestants.

Com cada any a més, les JERC van traslladar la sessió del seu Consell Nacional, l'òrgan màxim de decisió entre congressos a València amb motiu de la convocatòria. El Plenari que es va celebrar a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, va comptar amb la visita d'Eliseu Climent, President d'ACPV que va explicar als assistents el projecte d'ILP per una Televisió Sense Fronteres.

jerc25abril09-673.jpg jerc25abril09-673.jpg