2009
Aquest dimecres el secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, va comparèixer en comissió al Parlament per exposar les línies que determinaran el nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2011-2020. Gemma Lago, representant de les JERC a la comissió, va afirmar en la seva intervenció que "en el nou pla és imprescindible, al nostre entendre, definir els mecanismes de seguiment i els indicadors que n’han de permetre l’avaluació". Lago, secretària de Coordinació Institucional de les JERC, va demanar que el nou Pla també reflecteixi la realitat dels joves immigrants i va interessar-se pel procés participatiu i l'encaix que tindria amb la llei de Polítiques de Joventut.
Aquest dimecres el secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, va comparèixer en comissió al Parlament per exposar les línies que determinaran el nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2011-2020. Gemma Lago, representant de les JERC a la comissió, va afirmar en la seva intervenció que "en el nou pla és imprescindible, al nostre entendre, definir els mecanismes de seguiment i els indicadors que n’han de permetre l’avaluació". Lago, secretària de Coordinació Institucional de les JERC, va demanar que el nou Pla també reflecteixi la realitat dels joves immigrants i va interessar-se pel procés participatiu i l'encaix que tindria amb la llei de Polítiques de Joventut. Finalment, va encoratjar l'equip de Villalbí a la Secretaria de Joventut acontinuar amb la bona feina duta a terme fins ara.
El Pla Nacional va néixer a finals dels anys 90 motivat per la demanda explícita del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) d'establir un programa marc de polítiques de joventut en un àmbit delimitat. El Pla 2000-2010 està a punt d'arribar al seu final i ara toca analitzar el que s'ha fet i preveure les polítiques de joventut per als propers deu anys.