< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.12
2022
COMUNICAT CALELLA

Aquest passat dilluns 12 de desembre va sortir a la llum la notícia sobre els abusos sexuals que han patit diverses noies per part d’Albert Deprius, director d’orquestra i tenor de Calella. 

Fins al moment, han sigut tres les denúncies presentades per haver patit algun cas de violència masclista i abusos. La primera d’aquestes denuncies va tenir lloc al 2016 - tot i que la seva denuncia va acabar amb un acord extrajudicial-, i el segon cas va ser denunciat al juliol d’aquest mateix any. Ara, ha sortit a la llum una tercera notícia, que denunciava agressions per part del tenor durant els anys 2010-2014.

En aquesta última denuncia, per la qual s’ha fet més públic tot el que ha passat, la víctima ha declarat que quan va rebre tots aquests abusos ella només tenia 14 anys, mentre que l’agressor tenia 40. Això va comportar també haver d’aguantar el constant assetjament per part del que era el seu professor de música. 


Després d’aquests fets, i de la detenció d’Albert Deprius, aquest passat dimarts 13 de desembre es va decretar la seva llibertat provisional i es va imposar una ordre que l’impedeix apropar-se a la víctima en 500 metres.


Aquest cas reflecteix com les violències masclistes atenten contra les dones des de etapes adolescents, en que també veiem instaurats els rols de poder, impedint un lliure desenvolupament. Les dones seguim sense estar segures, i no sembla que el sistema judicial ens protegeixi del patriarcat que ens oprimeix.


Per a tot això el Jovent Republicà del Baix Besòs i el Maresme denunciem qualsevol tipus de violència masclista al nostre territori i volem mostrar el suport amb les víctimes després dels fets denunciats. 


Continuem compromesos amb la lluita feminista per erradicar aquesta xacra fruit del sistema patriarcal. No tolerarem cap tipus d’agressió masclista, ni a Calella ni enlloc. Alcem la veu en contra de qualsevol violència cap a les dones. 

Per una societat lliure de masclisme!Pancarta penjada a Calella Pancarta penjada a Calella