< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.09
2020
Comunicat davant la manca de programa alternatiu a la Festa Major 2020

Les joventuts d'Esquerra Republicana a Sant Adrià creiem que l'equip de govern no ha estat a l'alçada del moment i no ha apostat per cap alternativa a la Festa Major d'enguany que garantís el compliment de les mesures de seguretat i higièniques. 

Fa aproximadament sis mesos des que l’estat espanyol va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia derivada de la COVID-19. Això va fer que quedessin en suspens, des d’aquell moment, tot esdeveniment popular arreu del territori. Al juliol, l’equip de govern municipal va emetre un comunicat avisant que les festes quedaven oficialment suspeses. Tal decisió era totalment comprensible, ja que s’havia de posar la salut pública individual i col·lectiva en primer lloc.

Des del mes de juliol es va suggerir a l’equip de govern explorar alternatives a les festes “tradicionals”, respectant les mesures sanitàries de prevenció i evitant riscos, per tal de mantenir viva la cultura i la identitat del municipi. L’equip de govern no ha donat resposta a aquesta demanda. Dos mesos després de fer oficial la suspensió de Festa Major 2020, avui, que es donaria el tret de sortida en una situació “normal”, no hi ha cap rastre d’una mínima voluntat per part de l’equip de govern per fer una proposta de programa reduït i alternatiu per mantenir vius els carrers de la nostra ciutat.

Els joves volen respostes de per què, en tot aquest temps, no s’han posat totes les energies per tal de repensar unes festes alternatives segures que haguessin permès mantenir viva la nostra cultura popular, la nostra identitat i el punt de trobada dels adrianencs. Al llarg d’aquest estrany i anòmal estiu, s’ha pogut veure com d’altres municipis s’han adaptat a la situació d’una manera o d’una altra. És el cas de Martorelles on han desenvolupat la seva festa major i mantenen la taxa de contagi a 0. O sense anar massa lluny: Badalona va celebrar les Festes de Maig virtualment.

Sant Adrià no ha tingut aquesta sort. Era més fàcil suspendre les festes que no fer servir la imaginació per a repensar-les i adaptar-les. Jovent Republicà vol recordar que el sector cultural és un dels grans afectats durant aquesta pandèmia. Com a societat, hauríem de saber que la nostra cultura és la nostra identitat, i que en cap cas hauríem de renunciar a ella i deixar-la morir.
 
Tot plegat hauria estat més fàcil si el col·lectiu jove no hagués patit la campanya de criminalització en què s’ha vist immers en aquests darrers mesos.

Des de Jovent Republicà Sant Adrià volen reivindicar la necessitat de demostrar que els i les joves del nostre país són conscients de la situació que estem vivint però també posen èmfasi en la necessitat de donar-los alternatives a les seves vides socials que els permetin arribar a la “nova normalitat” de la que tant es parla. Un clar exemple d’aquesta necessitat és l’evidència que es dóna en el fet que centenars de joves, gràcies als protocols específics i la bona gestió des de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, hagin fet possibles les diferents activitats de lleure educatiu d’aquest estiu. Volen aprofitar aquest comunicat també per expressar-los el seu agraïment i reconeixement per mostrar que hi ha possibilitats de fer les coses bé quan es dediquen esforços i ganes.

En temps de pandèmia, calen alternatives. El jovent aposta per una cultura i uns carrers vius!

Malgrat tot el jovent mantenim viva la Festa Major Malgrat tot el jovent mantenim viva la Festa Major