< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

06.09
2017
Comunicat de les JERC en relació a la renúncia de la seva Consellera Comarcal

En el moment de la constitució del Consell Comarcal del Maresme el 2015, les Joventuts d’Esquerra Republicana, juntament amb ERC vam considerar que seria una oportunitat pel jovent, mitjançant les JERC, tenir respresentació dins d’aquest òrgan. 

Tot i que el Consell Comarcal del Maresme és un òrgan molt poc transparent, l’entrada a govern d’ERC, a través de la Vicepresidència del Consell i de dues conselleries delegades, i la futura assumpció de la presidència prevista per al cap de dos anys segons el pacte de govern, es va veure com una bona oportunitat per part de les dues organitzacions per liderar un canvi en el funcionament d’aquest organisme. En concret, el fer-se càrrec per part d’ERC de l’àrea de Joventut es va considerar una molt bona oportunitat per a impulsar les polítiques de joventut transformadores a la comarca.

Durant el temps que ERC va estar a govern, malgrat tenir dinàmiques de treball diferents i en ocasions punts de vista diferents sobre l’estratègia a seguir per assolir els objectius, es van poder portar a terme alguns dels projectes i actuacions que ens havíem marcat com a organitzacions. Vam posar llum a la foscor en diversos àmbits, com per exemple la proposta de mobilitat de CIU que les JERC vam aconseguir aturar i millorar qualitativament amb la nostra denúncia pública.

Després de la traïció i expulsió del govern del Consell Comarcal del Maresme per part de CiU i el PSC, i del pas d’ERC a l’oposició, hem vist com la possibilitat de portar a terme allò que ens havia empès a tenir una representant al Consell desapareixien degut a l’immobilisme dels partits a govern, així com la impossibilitat per part d’ERC per liderar el discurs en aquells temes que ens afecten a nivell de comarca des de l’oposició. per la qual cosa hem valorat la nostra capacitat real d’incidència en aquesta institució per portar a terme els canvis que considerem imprescindibles.

Les JERC volem participar dels òrgans per transformar la realitat en la que vivim i no volem escalfar una cadira en una institució opaca, i tenint en compte el moment històric que viu el país, les JERC considerem que hem de dedicar tots els nostres esforços a les altres institucions on tenim presència i a la lluita al carrer. És per aquest motiu que les JERC renunciem a tenir presència directa al Consell Comarcal del Maresme.


El jovent transformador seguim treballant des del carrer!  

Presentació de la renúncia al Consell Comarcal Presentació de la renúncia al Consell Comarcal