< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.04
2013
Comunicat de les JERC Premià en suport a la Plataforma "Salvem Can Sanpere 100% Públic"

Un grup de veïns de Premià de Mar ha recuperat la plataforma “Salvem Can Sanpere 100% Públic”, que lluita des dels últims dies per evitar l'enderrocament d'un espai públic que ha servit a diverses entitats locals els últims anys.

Can Sanpere fou una fàbrica situada al centre de Premià que tancà per pèrdues econòmiques i, ara, Núñez y Navarro preveu enderrocar les velles edificacions i construir suposadament, una nau industrial. La plataforma “Salvem Can Sanpere 100% Públic” conjuntament amb els partits polítics locals, entitats del poble i molts veïns, coincideix que tot plegat és una estratègia de NyN per especular amb el terreny i fer-hi habitatges o aconseguir una indemnització de l'Ajuntament.

Tement això, els veïns han ocupat la fàbrica en forma de protesta pacífica, reivindicant que ha de ser un lloc 100% públic i per a l'ús del poble. Això ha aturat, almenys de moment, l'enderrocament del recinte de Can Sanpere. Tenint en compte el valuós patrimoni històric i la seva ubicació estratègica al centre d'una vila massificada com és Premià, 
“Salvem Can Sanpere” proposa que s'obri un procés participatiu per tal de decidir a què es vol destinar aquest espai.

Durant les properes setmanes s'impulsaran assemblees, accions i activitats des de la Plataforma i les diverses entitats que la conformen i que hi vulguin participar per aconseguir informar i implicar en aquest afer a la resta de premianencs i premianenques.

Des del Jovent Independentista Premianenc, les JERC, donem suport a aquesta iniciativa popular i a la Plataforma Can Sanpere 100% Públic i apostem per aconseguir que San Pere sigui un espai públic destinat a equipaments per a joves i a una zona verda, dos elements que creiem que són molt necessaris a la vila. Les JERC de Premià denunciem l'afany especulatiu de Núñez y Navarro, i més encara en un moment en què s'ha demostrat que aquestes pràctiques són un fracàs rotund i una hipoteca per a les futures generacions.

Des d'aquí fem una crida als ciutadans perquè es mobilitzin i ajudin a evitar l'enderrocament de Can Sanpere i a fer possible aquesta oportunitat de construir entre tots un projecte il·lusionador que contribueixi a fer del centre de Premià un lloc millor.

Premià de Mar, 4 d'abril del 2013