< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.08
2006
Comunicat referent a la convocatòria de la Falange Española de las JONS del 13 de setembre a Arenys de Munt

Davant l’anunci per part de grupuscles feixistes de convocar una manifestació a Arenys de Munt el mateix dia que es celebra una consulta popular sobre l’autodeterminació de Catalunya i del fet que el departament d’Interior l’autoritzi, les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord manifestem el següent:

 - La nostra oposició a que s’autoritzi, per part de la Conselleria d’Interior, una concentració feixista que sens dubte coaccionarà la ciutadania d’Arenys de Munt a l’hora d’exercir el seu lliure i democràtic dret de vot.

 - El nostre rebuig a l’actitud feixista, i per tant, antidemocràtica, del partit convocant, que pretén impedir que el nostre poble pugui decidir el seu futur.

 Així mateix, les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord no entenem que:

 - El Govern espanyol il·legalitzi partits independentistes i d’esquerres al País Basc i que, en canvi, faci els ulls grossos amb els que s’oposen sense embuts a la democràcia i donen suport al règim franquista, responsable del pitjor període de la nostra història recent, com és el cas de la FE-JONS.

 - S’autoritzin manifestacions d’aquest caire mentre es prohibeixen repetidament actes de l’Esquerra Abertzale emparant-se en motius que, en el cas d’aplicar-se en aquesta concentració feixista, també comportaria la seva prohibició.

 Conseqüentment, demanem explicacions al Conseller Saura per la seva actuació, que resta fora de qualsevol coherència i lògica democràtica, en permentre manifestar-se a un grup feixista el mateix dia que es fa un assaig crucial per a la democràcia i el futur del Poble de Catalunya amb la intenció declarada i evident de condicionar-ne els resultats.

 Per tant, les JERC, el jovent independentista del Maresme i el Barcelonès Nord, animem Arenys de Munt, i sobretot al seu jovent, a participar d’una cita tan important. També animem a la resta del jovent de la comarca a donar suport a la població d’Arenys de Munt i, a mostrar pacíficament i sense caure en la provocació barata, el ferm rebuig al feixisme barroer que pretén negar els nostres drets com a poble.