< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.12
2012
Davant del nou atac a la llengua: insubmissió i independència!

Les JERC demanem la dimissió immediata del ministre Wert davant d’aquest cop d’estat a la llengua catalana i apostem per la desobediència civil i plantar cara a un nou atac antidemocràtic i recentralitzador

Les Joventuts d’Esquerra Republicana, les JERC, davant de l’esborrany de la nova llei educativa que vol imposar el ministre Wert, denunciem que es tracta d’un cop d’estat a la llengua catalana i de la major regressió del sistema educatiu, que retorna a les èpoques franquistes. Pel jovent independentista, aquesta proposta de llei educativa és un nou atac antidemocràtic i recentralitzador que agredeix de ple la llengua catalana i l’educació, el que és la base per la integració, cohesió social i igualtat. I considerem que respon a una ofensiva ideològica, orquestrada des de l’estat, que ens vol trepitjar com a poble.

D’aquesta manera, davant la voluntat per part del govern espanyol de situar el català en posició d’inferioritat arreu dels territoris dels Països Catalans, manifestem la nostra voluntat d’insubmissió i fem una crida a la societat civil, a les institucions i a les escoles que practiquin la desobediència i que no acatin la nova normativa.

Per les JERC, queda clar que l’única sortida a aquesta situació d’asfíxia a què ens té sotmesos l’estat espanyol és la independència. I aquesta nova llei és una prova més de la urgència d’aconseguir ser un estat independent per poder protegir la nostra llengua, la nostra educació i la nostra cultura.

Una llengua que actualment ja es veu perseguida a les Illes, amb una croada a tots els nivells i àmbits de la vida, i en una situació de menyspreu al País Valencià, on 126.000 famílies no poden escolaritzar els seus fills en català, malgrat haver-ho demanar. I per això, davant aquesta nova passa en la voluntat de genocidi lingüístic contra el català, el jovent independentista dels Països Catalans, plantem cara i instem al jovent i a la ciutadania a rebelar-se.
Així mateix,  també considerem un frau el fet que el Govern espanyol hagi amagat aquest esborrany de la reforma de la llei fins després del 25N, en una clara voluntat electoralista. Per tot això, des de les JERC demanem la dimissió immediata del ministre Wert, exigim que es faci marxa enrere amb aquesta llei i reclamem respecte.
 
Les JERC, davant d’aquest nou episodi d’agressió lingüística i competencial no acatem i ens plantem, com sempre ho hem fet, lluitant de bracet amb aquelles entitats socials, civils, polítiques i sindicals d’arreu dels Països Catalansper defensar la llengua catalana, com el moviment Enllaçats pel català, Escola Valenciana, i Som Escola, entre d'altres.

I per això diem: No passaran! La llengua catalana no és toca! Ni a l'educació ni enlloc!