< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.09
2012
El Consell Nacional de les JERC aprova una resolució de rebuig a la MAT de Sta Coloma de Gramenet

Ahir, dissabte 22 de setembre, el Consell Nacional de les JERC va aprovar per unanimitat una proposta de resolució en rebuig a la MAT (línia de molt alta tensió) de Santa Coloma de Gramenet. Des de les JERC ens hi oposem perquè és innecessària i de fer-se causaria un impacte ambiental i a la salut de les persones del voltant dificilment recuperable. Les JERC, com a organització juvenil que defensa el territori, estarem al costat de la ciutadania de Santa Coloma i del jovent en particular per tal de fer front a aquesta nova amenaça contra el desenvolupament d'una ciutat sostenible i respectuosa amb l'entorn i amb els seus veïns.

Text de la resolució:

RESOLUCIÓ EN CONTRA DE LA MAT A SANTA COLOMA DE GRAMENET

El passat mes de juny el govern municipal de Santa Coloma de Gramenet va informar que Red Electrica Española (REE) tenia previst construir una subestació de 400Kw i instal·lar una línia de molt alta tensió (MAT) al mateix terme municipal.

Aquesta MAT esta projectada entre 75m i 150m d’alguns habitatges dels barris de Les Oliveres i Can Franquesa; a la vegada també suposa un fort impacte ambiental ja que travessa el Parc de la Serralada de Marina utilitzant les ja existents torres elèctriques.
 

Les JERC volem manifestar la nostra oposició als atacs al territori i reiterar la negativa a les grans xarxes elèctriques:

La generació, aplicació i distribució de l’energia als Països Catalans han de ser competència dels nostres governs.

No apostem per grans xarxes elèctriques, ja que aquestes poden perdre un gran percentatge de l’energia en el transport. Per altra banda és del tot necessari potenciar la producció i consum elèctric local amb energies netes i renovables i per tant invertir en recerca i desenvolupament d’aquestes. Tot això cal fer-ho amb la participació de la ciutadania en el procés de producció.

L’autosuficiència ens fa partícips d’una generació més neta d’energia.

Creiem que el projecte de la MAT de Santa Coloma és un intent sapastre de solucionar un problema de subministrament energètic que, lluny de ser una solució vàlida i necessària, és un nyap que ocasionarà danys ambientals i a la salut de les persones del territori on es pretén instal·lar.

Reiterem la nostra ferma oposició al projecte i exigim a REE i a les autoritats competents que explorin vies alternatives que ens facin avançar cap a un model energètic sobirà i autosuficient basat en energies netes i renovables.

Finalment, volem expressar el nostre ple suport a la plataforma “NO A LA MAT” i a tots els col·lectius cívics i veïnals que han mostrat el seu rebuig a aquest intent de trinxar-nos, un cop més, el territori. El Barcelonès Nord és una comarca que ja ha estat maltractada en moltes ocasions, no podem permetre aquest nou atac al territori i a les persones que hi viuen.
 

Martorelles, 22 de setembre de 2012