< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.04
2007
El jovent independentista presenta 30 candidatures, 2 alcaldables i 90 regidorables a les eleccions municipals

Les JERC del Maresme van presentar divendres passat a Tordera els seus candidats a les eleccions municipals del proper 27 de maig. En aquest acte, els joves independentistes van presentar les seves llistes als 30 municipis del Maresme, destacant els alcaldables (Bernat Costas per Tordera i Maribel Varó per Caldes d’Estrac) i el número 3 a la llista d’Esquerra a Mataró, Pol Ramentol.

Les JERC a més han volgut definir quines seran les seves prioritats a l’hora d’actuar des dels Ajuntaments, basant les polítiques de joventut en polítiques d’emancipació juvenil i de participació ciutadana. Sobre les polítiques d’emancipació juvenil, eix central dels programes de les JERC en aquestes municipals, els joves independentistes han volgut posar l’accent sobre l’ensenyament, el treball i l’habitatge.

En aquest sentit, Pere Aragonès, Portaveu Nacional de les JERC, ha anunciat en aquest acte que les diputades de les JERC al Congrés dels Diputats van aconseguir ahir ’signar una proposició no de llei que obliga l'Estat Espanyol a transferir la gestió de les beques i la seva capacitat decisòria a les comunitats autònomes’ tot recordant que les i els universitaris catalans (un 17% del total de l’Estat) reben només ‘el 8% de les beques’.

Sobre treball, Aragonès ha anunciat que les JERC estan treballant per ‘impulsar un Acord Nacional pel Treball Juvenil’ que posi fi a ‘la temporalitat i la inseguretat dels i les treballadores joves’.

Quant a habitatge, Aragonès ha parlat remarcat l’augment dels preus de l’habitatge al Maresme, 'un 150% en 10 anys, mentre que l'increment salarial només ha estat d'un 30%', i ha proposat com a mesura per garantir l’habitatge juvenil l’impuls de ‘les borses d'habitatge'. Segons Aragonès, Catalunya ha passat de tenir ‘3 a 39 borses d’habitatge des que les JERC ocupem llocs de responsabilitat a les polítiques de joventut de la Generalitat’.