< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.06
2015
El Maresme i el Barcelonès Nord viren a l'esquerra i posen rumb a la independència!

Comunicat de les JERC Maresme Barcelonès Nord valorant els resultats de les eleccions municipals del passat 2015. Hem passat de 2 a 5 regidors de les JERC al conjunt del territori i celebrem l'important augment de suports a les candidatures d'ERC i a la resta de candidatures que aposten per la independència i el canvi social. Posem rumb a la República Catalana!

Després de les eleccions municipals del 24 de maig, les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord volem expressar diverses consideracions:
 
- Constatem, a partir dels resultats de totes les forces polítiques, que hi ha una majoria social consolidada favorable a la independència i una majoria creixent que reclama un canvi social profund que passi per transformar les institucions i posar-les de nou al servei de la ciutadania.
 
- Ens felicitem pels resultats obtinguts per ERC: primera força al Maresme amb quatre majories absolutes (Alella, Vilassar de Dalt, Òrrius i Sant Iscle de Vallalta), cinc majories simples (Masnou, Teià, Llavaneres, Canet i Arenys de Munt), creixement espectacular a municipis com Vilassar de Mar, Pineda de Mar, Tordera, Arenys de Mar, Calella, Caldes d'Estrac, Dosrius i Montgat i entrada de nou amb força als ajuntaments de Mataró i Premià de Mar. També ens felicitem pels resultats obtinguts per ERC al Barcelonès Nord, on hi ha hagut un gran creixement en vots que s'ha traduït en dos regidors a Sant Adrià del Besòs, en tres regidors que serviran per fer fora l'Albiol a Badalona i, malauradament, l'augment en el nombre de vots no ha estat suficient per assolir representació republicana a l'Ajuntament de Gramenet.
 
- Volem posar en relleu l'elecció de cinc militants de les JERC a les dues comarques: en Rubèn Arenas per Sant Adrià, l'Andreu Porta per Teià, en Pau Morales per Vilassar, la Laia Martín per Arenys de Mar i en Jordi Romaguera per Tordera. Dels 123 electes d'ERC al territori, n'hi ha al voltant d'una quinzena que són joves.
 
- Afrontem amb rigor, responsabilitat i voluntat transformadora aquesta etapa que ara s'enceta a les dues comarques i al país tot reivindicant que als llocs on ERC ha liderat l'acció de govern - Alella i Arenys de Munt - la ciutadania la ha valorat molt positivament amb un augment de vots, cosa que no passa de forma generalitzada amb cap altra força política. 
 
- Utilitzarem totes les eines que tenim al nostre abast, des de la representació institucional a l'activisme passant pel bagatge de tota la gent d'ERC i de la societat civil organitzada i per la capacitat de mobilització del conjunt de la ciutadania per fer uns ajuntaments i un Consell Comarcal del Maresme que siguin exemples de transparència, servei a la ciutadania, honestedat en la gestió i en les praxis polítiques i motors del procés d'independència des del territori. Volem posar el jovent al centre de l'òptica de les polítiques públiques, i fer que sigui motor dels canvis que cal impulsar arreu.

Encarem amb més força que mai una etapa que ara s'obre amb moltíssims objectius polítics a assolir a petita escala per millorar la realitat quotidiana del jovent que, sumats, han de fer superar l'actual situació i establir un nou model de pobles i ciutats, superador de totes les desigualtats. I en tot aquest camí serà imprescindible una victòria aclaparadora de les forces del SÍ el 27S per iniciar d'una vegada per totes el procés constituent de la República Catalana!

Cartell de la campanya de les eleccions municipals 2015 Cartell de la campanya de les eleccions municipals 2015