< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.09
2013
El ple de Vilassar aprova desenvolupar un projecte de Masoveria Jove a proposta de les JERC

El ple de Vilassar de dijous 26 de setembre ha aprovat, per 12 vots (ERC, GdE, CiU, OXV, PSC i la Corporació) a 1 vot (PP) la moció de les JERC per impulsar un projecte de Masoveria Jove al poble. El projecte té per objectiu facilitar l'accés del jovent de Vilassar a un habitatge digne al mateix poble. Era una de les principals propostes d'ERC-Vilassar en matèria de joventut.
Es tracta d'una fòrmula d'accés a l'habitatge segons la qual l'Ajuntament fa de mediador entre el jove interessat i el propietari de l'habitatge al que el jove accedeix comprometent-se a realitzar-ne el manteniment i certes rehabilitacions. D'aquesta manera el jovent podrà accedir a un habitatge digne esquivant el model tradicional de compra o lloguer que, pel seu elevat preu de mercat actual, fa gairebé impossible que els joves puguin emancipar-se.
Aquest projecte acaba, a més, amb la necessitat de construir més habitatges de nova planta, ja que prioritza reaprofitar els habitatges vells ja construïts, i contribueix a rejovenir i revitalitzar el centre del poble, evitant que el jovent hagi de marxar a altres llocs on els preus dels habitatges són més assequibles.
Amb l'aprovació d'aquesta moció s'inicia l'elaboració oficial d'un projecte de Masoveria Jove a Vilassar, que ja s'ha començat a treballar amb tècnics, les regidories implicades, les entitats representades al Consell Municipal de Joventut, els grups polítics locals i ajuntaments que ja l'estan duent a terme.
Des de les JERC volem agrair les aportacions de tothom que ha col·laborat a enriquir el projecte i també el suport de tots els grups municipals que l'han aprovat amb el seu vot.

Adjunt a aquesta notícia podeu consultar i descarregar-vos el text de la moció.