< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.05
2012
EL TOC DE QUEDA ÉS FEIXISME!

Un cop més les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya a Badalona han vist que el govern del Partit Popular segueix unes dinàmiques restrictives, unes dinàmiques que ratllen el feixisme. L’últim cas el toc de queda que ha anunciat recentment el regidor de Seguretat i Participació, Miquel Jurado.
Aquest toc de queda, fins les 12.30, té per objectiu acabar amb l’oci nocturn de la ciutat, aquell oci que no és consumista, un oci alternatiu per a molts joves de Badalona i dut a terme per moltes entitats de la ciutat.

En aquest escenari les JERC volen posar de manifest que:

• Aquestes actituds són pròpies de règims totalitaris i responen a una clara intenció de silenciar les entitats i organitzacions de Badalona que no defensen els interessos de l’actual consistori; els tocs de queda són una mesura feixista pròpia del franquisme o el nazisme.

La privatització de la via pública i dels espais de lleure és una actitud menyspreable de l’actual govern, fet que indica que no te cap full de ruta per Badalona, tret d’aquell d’autoalimentar-se i fer política d’aparador.

• Tant que l’equip de govern parla d’escoltar els veïns i veïnes, caldria recordar-li que el jovent també forma part d’aquest conjunt de ciutadans; però és evident que no mostra cap mena d’interès com hem vist recentment amb els pressupostos del consistori, el jovent només rep el 0.24% del pressupost.

• En moltes d’aquestes festes, que el govern considera sorolloses sovint – per no dir mai – les organitzacions o entitats no han rebut cap queixa, ans al contrari. Però des de que van formar govern que han aparegut aquestes queixes, aquest fet no deixa de ser un exemple de la l’autoalimentació de l’actual Govern municipal.