< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.02
2013
Gerard Gómez del Moral: "Cal que el nou estat que construïm ofereixi oportunitats de futur pel jovent, es basi en una societat justa i on la democràcia ho sigui de debò."

Les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord publiquem una entrevista feta al Portaveu Nacional de les JERC, en Gerard Gómez, reelegit la setmana passada al Congrés Nacional celebrat a Badalona, on ell explica com encara el jovent independentista l'etapa política que ara comença.

Felicitats per la teva reelecció com a Portaveu Nacional de les JERC. Des de les JERC com encareu els propers anys, marcats per una forta crisi econòmica, el procés sobiranista iniciat al Principat i una greu crisi de la democràcia?
Doncs els encarem amb molta il·lusió però també amb molta preocupació. Per nosaltres aquestes tres qüestions van juntes. Volem la independència per a poder construir un estat lliure, però és igual d’important fer-lo de persones lliures. Cal que el nou estat que construïm ofereixi oportunitats de futur pel jovent, es basi en una societat justa i on la democràcia ho sigui de debò.

Per què les JERC van decidir celebrar el seu XXIVè Congrés a Badalona?
Aquesta decisió, que va prendre el nostre consell nacional, és una manera d’evidenciar que malgrat totes les traves, tota la repressió, tots els atacs que patim per part de la dreta espanyolista i immobilista, el jovent no ens resignem. Som més que mai i estem decidits a guanyar, i ni el Xavier Garcia-Albiol, ni l’Alícia Sànchez-Camacho, ni en Mariano Rajoy, ni ningú serà capaç d’aturar la força del jovent mobilitzat i compromès.

Per què creus que les JERC són una eina útil pel jovent?
Les JERC són una escola de formació. A les JERC hi aprens moltes coses i treballes colze a colze amb grans companys i amics. A més a més de tot això, però, són una eina de transformació social. Tot el que fem a les JERC, bé sigui formant-nos, lluitant al carrer o fent-ho a les institucions, ho fem per canviar el present i construir un futur millor.

És possible canviar les coses? Com a joves com ho podem fer?
Més que possible, és necessari. Com a joves no podem restar impassibles davant d’unes xifres d’atur de més del 52%, d’unes taxes abusives per a poder accedir a la universitat, d’unes retallades de drets socials que dia a dia van a més... cal mobilitzar-nos i plantar cara. Cal que el jovent bastim una alternativa que canviï la societat que vivim, i per fer-ho és necessari que ens impliquem, que ens mobilitzem, que militem. Només així podem canviar la situació que fa anys que ens toca viure.

Quin camí proposen les JERC per aconseguir que el jovent tingui l'oportunitat d'aconseguir un futur digne?
Per tenir un futur digne cal canviar i replantejar-nos moltes coses. Caldrà reiniciar el sistema, i l’única manera de fer-ho és construint un país nou en plena llibertat. La independència ens portarà a una situació que encara no s’ha produït a Europa els darrers anys, que és construir un país des de zero. El repte és gegantí. Les JERC no només volem la independència, sinó que la volem per a construir un país nou i molt millor. En el país que volem no hi caben els polítics corruptes ni els especuladors, no hi ha d’haver lloc pels desnonaments, ni tampoc per a les taxes abusives a l’educació. Cal construir un país lliure amb igualtat, i això serà el que ens portarà a garantir-nos un futur digne.

Quin motiu principal li donaries a un jove per animar-lo a militar a les JERC?
Li preguntaria si ho vol veure. Vol veure i viure la independència del seu país? Vol veure i viure una transformació social que falqui una societat justa i diferent a les doctrines que avui imperen a l’Europa occidental? Vol veure i viure un futur millor per a ell i tota la societat? Si la seva resposta és afirmativa, el millor que pot fer és entrar a militar a les JERC i ser part d’aquest moviment de joves que dia a dia lluitem per a fer realitat tots aquests somnis.