< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

01.03
2007
Les JERC actuen contra la RENFE

Una dotzena d’activistes han reclamat el traspàs immediat de competències a l’estació de Sant Andreu de Llavaneres

Davant la precarietat del servei de Rodalies de RENFE, i donats els últims aconteixements de Sitges i Passeig de Gràcia, i les avaries de les últimes setmanes que han esgotat la paciència dels usuaris, les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord han protestat aquest migdia a l’estació de Sant Andreu de Llavaneres per exigir el traspàs immediat dels serveis de Rodalies i Regionals de RENFE a la Generalitat de Catalunya, acompanyat de la dotació pressupostària per tal de fer front a aquest servei.

La concentració de les JERC ha tingut lloc aquest migdia a les 13.30h. Els joves independentistes han desplegat una pancarta on es podia llegir “NO PERDEM EL TREN. Traspàs ja!”, i han repartit octavetes informant de l’actual situació del servei de Rodalies i proposant com a solució el traspàs de competències a la Generalitat acompanyat de la dotació pressupostària corresponent.

Hèctor Montero, Secretari Regional de Comunicació, ha declarat que “els i les joves del Maresme i el Barcelonès Nord som un col·lectiu especialment perjudicat per les deficiències del servei de Rodalies, donada la situació geogràfica de les nostres comarques” i que “estem farts d’arribar tard a classe i a la feina”. Sobre la campanya per no pagar bitllets convocada per a avui, Montero ha declarat que “donem recolzament a aquesta campanya per coherència i per justícia social, ja que en tot aquest temps d’avaries i servei deficient mai RENFE ha tornat l’import del bitllet als usuaris, i per l’espoli fiscal al que està sotmès el nostre país, perllongat per l’Estatut Mas-Zapatero, que evita que Catalunya pugui fer-se càrrec d’uns serveis de qualitat per als seus ciutadans”.