< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.09
2008
Les JERC commemoren la Diada al Maresme i el Barcelonès Nord

Les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord han commemorat la Diada nacional de Catalunya amb tot un seguit d'actes reivindicatius durant els últims dies.

El dia 10 va tenir lloc l'acte principal de commemoració de la Diada per la Federació Regional, a Mataró.
L'acte va consistir en un acte polític amb Xavier Vendrell i Pere Aragonès, diputats al Parlament de Catalunya. Després, s'oferí un sopar popular a la plaça Santa Anna.

Mentrestant, a Badalona, les JERC feien la seva ofrena floral que van culminar amb un tastet de begudes de la Terra, i a Llavaneres els joves independentistes feien la seva ofrena i regaven la commemoració amb un rom cremat.

El dia 11, també a Badalona, hi hagué un esmorzar popular i un acte polític a la Plaça de la Constitució.

Durant el dia 11, les JERC participaren a ofrenes florals també a Malgrat, Arenys de Mar, Mataró, Santa Susanna, Tordera, Teià i St Adrià de Besòs.

Els independentistes aprofitaren per muntar paradetes de material a Arenys de Munt i St Adrià de Besòs.

Altres alternatives més originals fóren les de Malgrat, que repartiren un miler d'octavetes reivindicant la penjada d'estelades a la vila; Santa Susanna, que taparen les plaques dels carrers de la vila retolats en castellà amb fulls amb el nom en català; o a Pineda, on un any més es substituí el nom de la Plaça Espanya per Plaça Joan Coromines.

A la tarda, militants de totes les seccions locals del Maresme i el Barcelonès Nord es desplaçaren a la manifestació a Barcelona.

Cal afegir que a dos municipis maresmencs onejà l'estelada durant la diada, precisament a dos municipis amb regidors de les JERC: Teià i Tordera.