< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

03.10
2016
Les JERC del Maresme i Baix Besòs demanen consensuar el posicionament del territori entorn la mobilitat abans de votar-lo

El dimarts vinent es debatrà al ple del Consell Comarcal del Maresme una moció presentada pel grup del Partit Demòcrata Català en la qual es plantegen un seguit de consideracions i propostes per a ser tingudes en compte al Pla de Mobilitat que s'està redactant des del departament de territori de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta moció, lluny d'haver-se treballat amb temps i haver comptat amb l'opinió de diferents ajuntaments, entitats i ciutadans de la comarca, ha estat presentada al darrer moment, sense haver passat  ni tan sols per la Mesa de Mobilitat del Maresme.

 
Les JERC entenem que la gestió i planificació de la Mobilitat, un dels principals reptes que tenim com a comarca, és un tema prou seriós com per tenir un debat amb tots els agents implicats, especialment la ciutadania, les plataformes organitzades i els ajuntaments, que són la institució més propera als problemes de la gent.
 
Tot i que des de les JERC compartim bona part del contingut de la moció, entenem que no té sentit presentar-la sense haver-la treballat amb els ajuntaments, les entitats i els agents implicats. Haver-ho fet hauria permès probablement anar més enllà d’unes declaracions d’intencions absolutament superficials, i ens hauria permès posar sobre la taula un model clar i consensuat territorialment sobre què hauria de ser la mobilitat a la nostra comarca, esdevenint un front clar en la redacció del Pla de Mobilitat.
 
És per això que les JERC apostem per deixar aquesta moció sobre la taula a l’espera de consensuar-la amb els agents implicats i, en tot cas, no la votarem a favor mentre sigui una moció simplement del PDC i no pas del conjunt del territori. Volem un Pla de Mobilitat pensat i defensat entre tots i totes. 
 

Per un model de mobilitat al Maresme Per un model de mobilitat al Maresme