< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.03
2013
Les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord denunciem la precarietat de la línia R1 de Rodalies Renfe

El Jovent estem farts de patir un servei precari provocat per la falta d'inversió d'un estat que no es preocupa per les persones

Des de fa uns dies, a causa del temporal marítim i les fortes onades que han colpejat al litoral maresmenc s'han produït retards a les rodalies de Renfe entre Barcelona i Mataró, en especial a la zona entre Vilassar de Mar i Mataró. Els retards de la línia R1, han arribat a superar l'hora, provocant molèsties als seus usuaris.

Cal remarcar que aquesta problemàtica no és nova a la zona ja que cada vegada que hi ha temporal marítim les línies ferroviàries es veuen afectades i d’aquesta manera, dificulten la normalitat dels seus usuaris. Nombrosos passatgers del servei es veuen obligats a buscar alternatives de transport o patir-ne la seva precarietat. Cal remarcar i denunciar que Espanya mai ha volgut invertir en aquesta infraestructura per dotar-la de millors condicions i contribuir a la millora de qualitat del servei als seus usuaris mentre que si que s’ha permès el luxe de crear AVE’s buits, sense quasi passatgers i innecessaris. Els trens de Rodalies els utilitzen centenars de milers de persones diariàment per anar a treballar o a estudiar, i haurien de ser una prioritat a l'hora d'invertir per millorar-ne el servei.

Des de les JERC Maresme i Barcelonès Nord, volem denunciar, d’una banda, la precarietat del servei, ja que considerem un abús la seva falta d’eficàcia i de previsió en moments de temporal com el que ha passat per la costa del Maresme aquests últims dies. D’altra banda, denunciem també la problemàtica permanent de mobilitat que tenim a les nostres comarques. Considerem que els serveis de transport públic són precaris, amb preus abusius i que no permeten als seus habitants de desplaçar-se còmodament i fan que, per tant, acabin optant per l’ús del transport privat.

Per tant, davant d’aquesta problemàtica, EXIGIM:
- La recuperació de nou de la façana marítima, convertint la N-II en una via cívica, la C-32 lliure de peatges i traslladant la línia de tren a l'interior.
- Una solució sostenible per al problema de la regeneració de les platges de la nostra costa.
- I finalment, un servei de transport públic de qualitat i accessible per a tots, especialment en moments de crisi com l'actual.